Amalie-sagen er slut - Peter er dømt

Amalie trak alle anklager tilbage, men det endte alligevel med 40 dages betinget fængsel til reality-ulven Peter Birch, da der fredag eftermiddag faldt dom i Københavns Byret

Peter og Amalie på vej i retten. (Foto: Anthon Unger)
Peter og Amalie på vej i retten. (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ: Amalie: - Alt hvad jeg har sagt er løgn

LÆS OGSÅ: Amalie i retten uden mor

Trods det faktum, at Amalie tidligere på dagen trak alle anklager tilbage, endte det alligevel med 40 dages betinget fængsel til Peter Birch.

Prøvetiden er et år, og Peter blev udelukkende dømt for halsgrebet. Det blev ikke fundet bevist, at Peter havde fastholdt Amalie på en madras.

HØR PETER OG AMALIE FORTÆLLE OM DOMMEN I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Dommerens begrundelse for at gøre dommen betinget var, at volden er fundet sted mellem to personer, der er fundet sammen igen.

Peter meddelte med samme, at han vil anke dommen, der endvidere dikterer, at han skal betale sagens omkostninger.

Tidligere dom
I voldssagen mod kæresten Amalie Szigethy var det ifølge anklageren en skærpende omstændighed, at Peter tidligere - i 2007 - havde været dømt for personfarlig kriminalitet.

I den gamle sag, der blandt andet omhandlede pengeafpresning, nægtede Peter sig skyldig, men blev alligevel idømt 60 dages betinget fængsel for tre tilfælde af afpresning og trusler.

Endvidere blev aldersforskellen taget i betragtning. Amalie er 20, og Peter Birch er 28. Og dette var også en skærpende omstændighed, mente anklageren i sin procedure for, hvorfor Peter bør dømmes for vold i sagen mellem reality-stjernerne Amalie og Peter.

Tvivlsomme beviser
Anklageren havde krævet 50 dages ubetinget fængsel, mens forsvaren ikke mente, at der var nok beviser til at dømme Peter.

Peters forsvarer fremhævede blandt andet, at skadestuen ikke havde konstateret røde mærker på Amalies arme og hals, som vidner ellers havde beskrevet. Der var dog et mærke på halsen, men ikke et mærke efter kvælertag.

Peters forsvarer erkender, at Amalie havde mærker på armene, men mener det kan skyldes, at Peter blot har holdt fast i hende 'som en lærer holder fast i en skoleelev'.

Forsvareren lagde endvidere vægt på, at de forskellige vidner - heriblandt stylist Kenny Alexander - ikke havde beskrevet Amalies kjole korrekt.

Det blev også nævnt, at Peter siden hændelsen har været til psykolog seks gange, men har det godt nu.

Amalies forklaring i retten tidligere på dagen var på næsten alle punkter i direkte modstrid med hendes tidligere grove anklager om blandt andet kvælertag og frihedsberøvelse

I retten forklarede Amalie, at hun allerede før retssagen havde forsøgt at trække sine anklager tilbage, men at dette ikke var muligt.

Jeg overdrev rigtig meget
Amalies motivation for de voldsomme anklager er ifølge hende selv, at hun var meget vred på Peter. Desuden var hun den pågældende aften meget fuld, forklarer hun:

- Jeg var stadig bagstiv, da jeg blev afhørt af politiet. Og jeg overdrev rigtig meget. Peter har ikke rørt mig, og han har ikke taget kvælertag på mig. Det var noget jeg fandt på fordi jeg var vred og fuld, forklarede Amalie i retten.

Herefter spurgte anklageren om, hvorfor Amalie senere havde meldt Peter til politiet og under senere afhøring gentaget anklagerne:

- Jeg vil ikke beskylde min mor for noget, men hun var selvfølgelig meget ked af det og sagde, at jeg skulle anmelde det. Og så gjorde jeg det for ikke at tabe ansigt overfor hele Danmark, men det gør jeg så nu, konstaterede Amalie, der gav samme grund til. at hun flere dage senere optrådte i 'GoMorgen Danmark' og fortalte, at Peter havde slået hende og taget kvælertag:

Amalie kan selv komme i fedtefadet
- Jeg gjorde det for ikke at tabe ansigt. Jeg kan ikke forklare det ordentligt, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, sagde Amalie, der nu selv kan komme i fedtefadet for falsk anmeldelse. Det sker dog kun, hvis anklagemyndigheden vælger at forfølge sagen.

Under retssagen kom det desuden frem, at Peter ikke tog kvælertag på Amalie, men at det nærmere var hende, der rev ham i håret under episoden i kælderen under Peters sandwichbar.

Senere fortalte tre vidner samstemmende, at Amalie havde været helt ude af den, da de blev vækket af hendes skrig om hjælp:

- Hun var skræmt fra vid og sans og havde røde mærker på armene og på halsen. Det var tydeligt at nogen havde haft fat i hende, Hun havde svært ved at trække vejret, tog sig til halsen og hyperventilerede, lød forklaringen fra stylisten Kenny Alexander, der bor i gården, hvor episoden fandt sted.

Sagen tog sin begyndelse i midten af april, da Amalie Szigethy og moderen Charlotte Kejser i midten af april anklagede Peter Birch for at have krænket kæresten seksuelt, slået hende og taget kvælertag på hende.

Dramaet opstod under en fugtig bytur kort efter, at parret havde slået op med hinanden.

LÆS OGSÅ: Knust Peter: Jeg har ikke rørt Amalie

LÆS OGSÅ: Amalies mor raser igen: Peter skal i behandling

LÆS OGSÅ: Amalies mor: Familien har vendt Peter ryggen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.