Sonja Richter er stadig rasende på sine forældre

Den danske skuespiller Sonja Richter springer ud i den norske hippie-film 'Sønner af Norge' - hun voksede selv op med hippie-forældre og har en totalt jævnaldrende bror, fordi hendes far fik to børn med to kvinder næsten samtidigt

Sven Nordin ses her i rollen som hippien Magnus, der sammen med sin søn er på vej til en nudistlejr.(Foto: Friland/Norsk Filmdistribution)
Sven Nordin ses her i rollen som hippien Magnus, der sammen med sin søn er på vej til en nudistlejr.(Foto: Friland/Norsk Filmdistribution)

I den nye norske film 'Sønner af Norge' spiller den 55-årige norske skuespilelr Sven Nordin fritænkeren og hippien Magnus, men den 37-årige danske skuespiller Sonja Richter spiller hans anden og meget yngre kone, Lone.

Ifølge den norske avis Dagbladet er Sonja Richter selv et barn af et udsvævende hippie-liv. Hendes forældre boede i et kollektiv, der praktiserede løsssluppen sex og fri opdragelse.

- Jeg er stadig rasende på mine forældre. Deres oprør mod de borgerlige 1950' ere gik alt for langt. Og det ramte os, som var børn, fortæller Sonja Richter, der voksede op i et kollektiv i en landsby sammen med en gruppe lærere, forfattere og intellektuelle. Her levede de et meget frigjort liv i hippie-tidens ånd og fik mange børn.

- Jeg har en bror, der er lige så gammel som mig selv. Han er ikke min tvilling. Men min far fik altså to børn med to forskellige kvinder næsten samtidigt, fortæller Sonja Richter til den norske avis Dagbladet. Og det er tydeligt, at hun har svært ved at slippe taget i barndommen.

Den norske hovedrolleindehaver Sven Nordin, der her i Danmark især er kendt for sin rolle i succes-filmen Elling, beskriver filmen som en vigtig film om ungdomsoprør og et tidsbillede på en periode for ca. 35 år siden.

- Men det er også en film om en familie, der går i opløsning, om løsrivelse og om en søn på vej ind i puberteten, og en far, der arbejder hårdt på at komme ud af den, forklarer Sven Nordin.