Dreyers gravsted er alligevel ikke i fare

Historien om, at instruktørlegenden Carl Th. Dreyers gravsted muligvis sløjfes, er en and

Carl Th. Dreyer får lov til at blive liggende. (Foto: Polfoto).
Carl Th. Dreyer får lov til at blive liggende. (Foto: Polfoto).

Den store danske filminstruktør Carl Th. Dreyers gravsted er fredet og vil blive bevaret.

Det slår Frederiksberg Kommune fast efter, at der tidligere tirsdag kørte historier om, at den verdenskendte filmmagers gravsted var 'lukningstruet'.

Det var filmmagasinet Ekko, som skrev, at Carl Th. Dreyers gravsted var i fare for at blive skrottet, fordi der kun var betalt for pasning og vedligeholdelse af gravstedet frem til den 26. marts 2011.

Men det er ikke korrekt, siger driftschef i Frederiksberg Kommunes Gartner- og Vejservice, Ole Phillip sig til DR Kultur.

- Nationalmuseet har erklæret det for bevaringsværdigt. Det vil sige at gravstedet bliver bevaret for eftertiden, og at kommunen sørger for vedligeholdelsen, siger han.

Får lov at blive liggende
Ekko havde ellers fået oplyst af Frederiksberg Kommunes begravelsesvæsen, at kommunen endnu ikke havde besluttet, hvad der skulle ske med gravstedet.

En mulighed var at flytte mindestenen for den store instruktør til en anden del af kirkegården, et såkaldt lapidarium, hvor der står andre sten fra nedlagte gravpladser.

Men Carl Th. Dreyer får altså lov til at blive liggende, hvor han ligger.

Carl Th. Dreyer ligger i øvrigt begravet sammen med sin hustru, Ebba, og deres søn, journalisten og udenrigskorrespondenten Erik Dreyer.

Carl Th. Dreyer døde i 1968. Instruktøren har skrevet sit navn ind i historien med klassikere som 'Blade af Satans bog', 'Jeanne d'Arcs lidelse og død', 'Vredens dag' og 'Ordet'.

Frederiksberg har altid haft en stor koncentration af kulturpersonligheder, og på Frederiksberg Kirkegård ligger blandt andre Adam Oehlenschläger, Ebbe Rode og Lily Broberg.

Ved siden af Dreyers gravsted ligger tegneren og humoristen Robert Storm Petersen begravet