TV: Sebastian Klein: Det var svært

Det var en blanding af alvor og uhøjtidelighed, der bevægede de mange fremmødte til Jesper Kleins mindehøjtidelighed

De røde flag på Arbejdermuseet blafrede i takt med de mange medbragte fredsflag med ordet 'Peace' skrevet på en regnbuebaggrund. Vi kender flaget fra den stille protest fra fredsvagterne, der står udenfor Christiansborg og minder os om, at Danmark er i krig. Søndag havde samme flag fundet vej til Rømersgade, hvor Arbejdermuseet dannede rammen for Jesper Kleins mindehøjtidelighed. Fredsflagene var til ære for den afdøde skuespiller, som havde et stort engagement som modstander af krigene i Irak og Afghanistan.

Men det var ikke de eneste fremmødte. Arbejdermuseets store festsal var fyldt til bristepunktet, så folk måtte stå oppe på balkonen ovenfor. I løbet af en time blev Jesper Klein mindet ved præsten Flemming Pless og Jesper Kleins nære ven og kollega, Flemming Jensen.

Læs også: Flemming Jensen græd ved Kleins kiste

- Jeg savner ham ad helvede til, sagde Flemming Jensen til ekstrabladet.dk. Den normalt så vittige og spøgefulde mand var sørgede over sin afdøde ven.

- Nu har jeg holdt en tale for ham, og der sagde jeg, hvad jeg ville. Og nu er jeg lidt tom, kan man sige.

Min far havde været glad
Det var også en tydeligt bevæget Sebastian Klein, som tog afsked med sin far.

- Det var forbløffende svært. Jeg troede ikke, det ville være så svært. Folk har sagt så mange pæne ting om min far, og så kan man ikke lade være med at blive bevæget. Og så må man fælde tårer, sagde Sebastian Klein til ekstrabladet.dk.

Læs mere i avisen mandag 5. august.