Wozniacki - Jeg kan ikke selv køre på min kværn

Tennisstjernen må sidde bagpå, når far Piotr kører hendes nye, hvide dyr

Mens Caroline Wozniacki kæmper ved US Open kan hun glæde sig over kværnen, der venter hjemme i Monaco. (Foto: Inhouse/PR Foto)
Mens Caroline Wozniacki kæmper ved US Open kan hun glæde sig over kværnen, der venter hjemme i Monaco. (Foto: Inhouse/PR Foto)

LÆS OGSÅ: Caroline har givet sig selv en hvid motorcykel

Mens US Open kører på de høje nagler i New York, står en spritny, perlemorshvid Lauge Jensen motorcykel hjemme i Monaco og venter på, at verdens-etteren skal komme tilbage.

Caroline forærede sig selv den håndbyggede og specialdesignede kværn til sin 21-års fødselsdag 11. juli.

– Jeg har en motorcykel, men jeg kan ikke køre på den, griner Caroline og tilføjer:

– Jeg har altid gerne villet have en motorcykel, men jeg kommer ikke til at køre så meget på den. Jeg skal jo først have det kort.

Tennisstjernen skal dog nok komme ud at køre, for far Piotr har styrebrev, så den unge dame kan blive transporteret bagpå.

– Jeg har siddet bagpå før. Det er en fed fornemmelse. Det er noget anderledes end at køre bil. Og så er den jo speciallavet til mig og flot, så hvis jeg ikke får kortet, kan den i hvert fald stå i stuen.

Feminin motorcykel
Den unge Wozniacki fik smag for motorcykler, da hun i 2009 fik lov til at være ’bagsædetøs’ på en Harley Davidson i Melbourne i Australien. Og siden – faktisk i dette forår – mødte hun så Lauge Jensen under et velgørenhedsarrangement, og så faldt valget på en af hans specialbyggede maskiner.

– Wozniackierne kom med en masse arveguld, som de rent fysisk gav mig i hånden, for at disse smykker skulle implementeres i designet. Det har givet en meget personlig og feminin motorcykel, hvor de ting, som betyder noget for Caroline, er med, forklarer han.

F.eks. er kælenavnene ’Caro’ og ’Miss Sunshine’ skrevet på sadel og bagskærm. En model af en Yonex-ketsjer sidder på den ene side, mens hendes signatur er skrevet med 24 karat guld, som er omsmeltede smykker, der ikke blev plads til som dekoration. Prikket over ’i’et i Wozniacki er en brillant, som sad i en af ringene.

Mors smykker
Den ring og de ørestikker, hendes mor Anna bar den dag, hun mødte Piotr, er også med på kværnen. Det samme er datoen 11. oktober 2010, hvor hun blev nummer et på verdensranglisten.

På styret sidder et guldkors, der har tilhørt Carolines farmor, og speedometeret har monteret en kopi af det firkløver, hun altid bærer, når hun spiller. Et billede af hende selv pryder tanken.

Ifølge producenten Uffe Lauge Jensen, var hun jublende glad og meget tilfreds, da han leverede den i Monaco.

– På gaden i Danmark ville denne motorcykel koste ca. 900.000 kr. Det gør den ikke i Monaco, for der er andre afgifter, men det er en aftale med familien, at vi ikke oplyser prisen, siger Lauge Jensen.