Ærlige Bubber: Min egoisme var tæt på at ødelægge mit ægteskab

Et wake up call - sådan beskriver Bubber sin reaktion, da hans kone gav ham et ultimatum: Gå til psykolog eller jeg skrider

Trængt op i en krog: - At gå til psykolog var en overvindelse og en kamp. Faktisk den hårdeste kamp i mit liv - men også den, der reddede mit ægteskab. (Foto: Jakob Jørgensen)
Trængt op i en krog: - At gå til psykolog var en overvindelse og en kamp. Faktisk den hårdeste kamp i mit liv - men også den, der reddede mit ægteskab. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Danske kendte

Prøv at mærke ...

Bubber stikker hånden i lommen og trækker en lille, hvid, blødt afrundet sten frem.

En sten, der har fulgt ham trofast, siden hans kone gennem 20 år, Christina - kaldet Ibsen - i januar uventet gav ham et ultimatum:

- Gå til psykolog, eller jeg skrider.

Den kendte, ellers evigt smilende tv-vært Bubber løfter sløret for sit 46-årige livs hidtil alvorligste personlige krise i bogen 'Bare Bubber', der udkommer 30. august.

LÆS OGSÅ: De pæne værter stjal billedet

Og over for flash! uddyber han:

- Det var virkelig et wake-up-call. Jeg havde overset alle blinkende lamper, selv om jeg i dag godt kan huske, at hun var begyndt at blive lidt mut og havde mistet sin passion og begejstring. Og samtidig havde hun travlt med at gå til sygeplejerske-eksamen. Men jeg anede ikke, hvor galt det var fat ...

Tre numre på psykologer
Det velkendte smil forlader hans ansigt:

- Da ordene faldt, kunne jeg ikke mærke noget som helst, men for første gang blev jeg klar over, at jeg kunne miste alt det, jeg hidtil bare tog for givet og troede på. Ibsen er jo det halve af mit liv. Min historie. Mine børns mor ... Jeg blev chokeret over, hvor sårbar jeg var ... hvor let det er at miste noget, der er så svært at bygge op.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

- Jeg blev ved med at spørge hende hvorfor, hvad der var galt og så videre, men hendes eneste svar var, at det måtte jeg selv finde ud af. Hun følte, at hun havde viftet med så mange vognstænger, uden at jeg fattede noget som helst. Men samtidig havde hun også skrevet en seddel med tre navne og numre på psykologer.

LÆS OGSÅ: Norge hyldet på Langeland

- Og selv om jeg tænkte, 'Jesus Christ, hvad skal jeg hos en psykolog - jeg vil jo bare have nogle svar fra min kone', ja så ringede jeg til den første på listen, siger han og afslører, at det gjorde en smule ondt på mandigheden at kontakte psykologen. Som oven i købet absolut ikke havde tid til en ny klient.

- Men jeg vidste bare, at skulle det være, så skulle det være her og nu. Ikke noget med en tid om tre uger eller måneder og på en eller anden måde fik jeg hende overtalt til et møde.

Det betød, at den 46-årige tv-vært derfor dagen efter fandt sig selv bænket hos den erfarne psykolog med benene oppe på en puf, pakket ind i et tæppe og med en kop te inden for rækkevidde.

- Jamen første lektion ... øh, nej, det hedder det ikke ... øh konsultation føltes noget akavet. Jeg syntes, det var latterligt, og tænkte, jeg skal bare have det overstået, så jeg kan sige, at jeg har været der. Men det viste sig, at hun var superdygtig.

LÆS OGSÅ: For farlige til Bubber

Egoist på hjemmefronten
Det første besøg blev til faste ugentlige aftaler det næste halve år. Og hos psykologen lærte Bubber at vende den nysgerrighed, han jobmæssigt er kendt for at bruge over for snart sagt alt og alle, mod sig selv.

- Jeg har aldrig haft lyst til at pille i min egen navle - har tænkt, at når man som jeg har et lyst sind, har man ikke brug for det, for der 'er ikke noget at komme efter her'. Men inderst inde har jeg jo godt vidst, hvor egoistisk jeg er - har været - og at det har kostet i forhold til familien.

LÆS OGSÅ: Bubber: Jeg havde nærmest lyst til at dø

- Altså alle de Lucia-optog, skolekomedier og forældremøder, jeg aldrig er nået frem til på grund af arbejde. Og arbejdet har jo altid været vigtigt for mig. Jeg har ingen formel uddannelse, så jeg har hele tiden følt, at jeg skulle vise, hvad jeg kunne jobmæssigt. Jeg kan gi' nærvær - det er mit talent. Problemet er så, at jeg har brugt det for meget i job-sammenhæng og for lidt derhjemme ... Men psykologen fik mig til at indse, at jeg har været en kæmpeegoist.

Under en af de første konsultationer trækker psykologen en pose med sten frem og beder Bubber om at vælge en:

- Jeg tænkte 'kors', hvad nu? Jeg har aldrig været spirituel eller troet på ritualer, men så valgte jeg altså denne lille hvide sten. Hun forklarede, at den skulle være sådan en slags huskeseddel, der kan minde mig om alt det gode og det, der har virket mellem mig og Ibsen, hvis jeg er ved at falde tilbage i dårlige vaner. Og ja, nu ligger den altid i min lomme og minder mig om, at jeg har sagt farvel til superegoisten, siger han med et smil.

Og han har da også grund til at smile.

Ibsen er vendt hjem
For fruen, der i januar pakkede kufferterne og tog væk en uge og overlod husholdning og teenageunger til den rystede Bubber, er vendt hjem igen. Til en mand, der nu har lært, at kærlighed alene ikke er nok for at få et parforhold til at fungere:

- Kærlighed er grundpillen, men der skal jo også være ligeværd og respekt. Altså jeg har jo altid haft respekt for min kone ..., men jeg har bare haft for travlt. Nu har jeg i en alder af 46 år lært at købe ind, lave mad og gøre rent, ja påtage mig en del af ansvaret for, at et forhold og en familie kan fungere. Og det var sørme på tide.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt