Miss Danmark med irakiske rødder

21-årige Sandra Amer er kåret som Danmarks flotteste pige

Sandra Amer var centrum for opmærksomheden ved Miss Danmark-finalen. (Foto: Christoffer Håkansson/Miss Danmark. Make up/hair: Maiken T. Ravn og Marianne Wellington)
Sandra Amer var centrum for opmærksomheden ved Miss Danmark-finalen. (Foto: Christoffer Håkansson/Miss Danmark. Make up/hair: Maiken T. Ravn og Marianne Wellington)

En 21-årig skønhed med irakiske rødder er blevet kåret som årets Miss Danmark. Sandra Amer hedder hun, og hun skal nu repræsentere Danmark ved den internationale Miss Universe-konkurrence i Brasilien med finalen den 12. september.

Sandra Amer, der tidligere har repræsenteret Irak i internationale skønheds-konkurrencer, vandt den danske titel foran et felt, der startede med 1.411 deltagere. Siden blev feltet reduceret til 63 - og finalen forløb på hotel Scandic Copenhagen.

Hun er født og opvokset i Danmark med en muslimsk, irakisk far og en kristen mor, der stammer fra Bulgarien. Til daglig arbejder hun i en sko-butik i København, men nu venter måske det store eventyr.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

I hælene på Helena
Med sejren fulgte en gaveregn af de større. Sandra Amer bliver bl.a. godt kørende i en Fiat 500, hun vandt smykker, en computer, kamera, gavekort og et ophold på et af Skandfinaviens bedste hoteller. Desuden venter der hende en kontrakt med et anerkendt modelbureau.

Sandra Amer følger med titlen i hælene på bl.a. Helena Christensen og Maria Hirse, der alle tidligere har vundet Miss Danmark-titlen.

Den første Miss Danmark blev kåret i 1925. Det var en Århus-pige ved navn Edith Jørgensen, der blev kåret på Hotel Marienlyst ved Helsingør med bl.a. skuespilleren Johannes Meyer i dommerpanelet. Hun fik 1.000 kroner for sejren. Der er sket en del på præmie-fronten siden da.