Sakse-dronningen rundbarberer ansatte

Kendisfrisøren Gun-Britt Zeller 'glemmer' at give sit personale, hvad de har krav på - nybagt mor fyret og snydt for over 50.000 kroner

Gun-Britt Zeller havde dog ikke umiddelbart til sinds at slippe pengeneHelt aktuelt har vi en sag, hvor hun ikke har betalt feriepenge til en elev i salonen. (Lærke Posselt/ Polfoto)
Gun-Britt Zeller havde dog ikke umiddelbart til sinds at slippe pengeneHelt aktuelt har vi en sag, hvor hun ikke har betalt feriepenge til en elev i salonen. (Lærke Posselt/ Polfoto)

Tre måneder efter hun kom tilbage fra barselsorlov, fik Rikke Skov Hansen en fyreseddel af sin arbejdsgiver gennem ni år, kendisfrisøren Gun-Britt Zeller.

Og da hun i forbindelse med fyringen kontaktede sin fagforening, fik hun endnu en ubehagelig oplevelse.

Da Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund gennemgik hendes lønsedler, viste det sig, at der manglede 50.419,48 kroner i Rikkes lønningspose.

Oprindeligt kontaktede Rikke fagforeningen efter i sit medlemsblad, Spejlet, at have læst om, hvordan en anden kvindelig frisørsvend var blevet snydt for tæt på 100.000 kroner i blandt andet pension og feriepenge af Gun-Britt. Med hjælp fra fagforeningen fik hun dog sine penge - i alt 96.000 kroner.

Derfor ville Rikke også have tjekket, om hendes celebre arbejdsgiver havde styr på hendes pensionspenge. Pensionsindbetalingerne viste sig at være i orden - til gengæld var den helt gal med Rikkes almindelige løn.

LÆS OGSÅ: Milliontab til Gun-Britt

- Jeg havde lige været på barsel, og det viste sig, at min grundløn i den periode var for lav, og at jeg heller ikke havde fået provision, fortæller hun til Spejlet.

Om konfrontationen med sin kendte arbejdsgiver siger hun:

- Jeg syntes selvfølgelig ikke, det var rart at skulle sige det ansigt til ansigt. Der er mange, der synes, det er ubehageligt at skulle konfrontere chefen. Sådan havde jeg det jo også selv. Men det er vigtigt at få gjort rent bord, og ret skal være ret.

Og ret blev ret. Men først da hendes fagforening gik ind i sagen. Gun-Britt Zeller havde dog ikke umiddelbart til sinds at slippe pengene. Men efter et forlig og en rykkerskrivelse har hun nu betalt Rikke det manglende beløb samt en bod på 10.000 kroner.

Gun-Britt Zeller afviser over for flash!, at der skulle en rykker til, før hun pungede ud.

flash! erfarer dog, at hun på et såkaldt fagligt fællesmøde 22. februar blev pålagt at betale pengene til Rikke. 6. marts sendte frisørforbundet en rykkerskrivelse af sted, og først 24. marts modtog Rikke Skov Hansen de mange penge.

LÆS OGSÅ: Gun-Britt makker ret

Hun har nu fået nyt job, men hendes fagforening kæmper stadig mod stjernefrisørens hang til at 'glemme' at give sine ansatte, hvad de har krav på.

- Vi har mange sager mod Gun-Britt, siger Pernille Meden, jurist i frisørforbundet, til flash!.

Det var hende, der hjalp Rikke med at få sine penge. Fyringen kunne forbundet dog ikke gøre noget ved:

- Det handlede om, at Gun-Britt skar ned på antallet af saloner, så den var der ikke så meget at sige til, forklarer Pernille Meden og fortsætter:

- Helt aktuelt har vi en sag, hvor Gun-Britt ikke har betalt feriepenge til en elev i salonen.

LÆS OGSÅ: Gun-Britt lyver om sine produkter

Da flash! torsdag taler med Gun-Britt Zeller, siger hun dog, at sagen er afsluttet.

Pernille Meden fortæller efterfølgende til flash!, at Gun-Britt netop har ringet og fortalt, at pengene er kommet med på elevens seneste lønseddel.

Ifølge Pernille Meden skulle den pågældende have haft pengene for langt over en måned siden:

- Der blev indgået forlig om pengene 9. maj. Ifølge reglerne har man så 14 dage til at indbetale beløbet. Gun-Britts søn Jeppe (der er ansat i sin mors firma, red.) lovede, at pengene ville blive betalt 'nu'. Det er så mere end halvanden måned siden, så man kan sige, der er tale om et elastisk forhold til begrebet 'nu', siger Pernille Meden.