Johnny Reimar bruger formue på gadebørn

Johnny Reimar bruger halvdelen af sin tid på velgørenhed – især i Thailand

Her besøger Johnny Reimar en af døveskolerne. Han er blevet modtaget med knus og blomster. (Privatfoto)
Her besøger Johnny Reimar en af døveskolerne. Han er blevet modtaget med knus og blomster. (Privatfoto)

Det begyndte som en tilfældighed for godt 25 år siden og har udviklet sig til en lidenskab for den gamle popdreng. Rotary i Rønde bad Johnny Reimar om at skaffe hul igennem til sit gamle idol Tommy Steele, fordi man ønskede ham til Danmark til et velgørenhedsarrangement for børnehjemmet i Pattaya.

- Det blev starten, og efter mit første besøg i Pattaya var jeg solgt, forklarer Reimar.

Selv om Pattaya er kendt som et af Thailands værste prostitutionssteder, så indeholder byen meget andet - og frem for alt er der en masse børn - nogle døve, blinde, fødselsskader, permanente trafikskader, forældreløse osv. Det er dem, der skaffes rum til på Father Brennans børnehjem og hos Father Rays Fondation.

LÆS OGSÅ: Baron Von Glad møder: Johnny Reimar

- Jeg lader ubeskåret honorarerne fra tre, fire, fem koncerter gå til børnene i Pattaya - foruden det jeg ellers sender derned. Jeg har lige været med til at betale for nogle nye vandtanke. Men jeg er langtfra den eneste eller den største bidragyder. Der findes f.eks. meget rige amerikanere, som sender mange, mange flere penge af sted.

Johnny Reimar fremhæver, at det meste af den danske hjælp til de mange forskellige institutioner, som også omfatter gadebørnscentrene, organiseres igennem 'Pattaya Fonden', som lensgrevinde Irene Wedel oprindelig var frontfigur for. Med i fonden er foruden Reimar blandt mange andre lægen Peter Qvortrup Geisling.

- Det er naturligvis rigtigt, at jeg bruger mange penge på velgørenhed. Men jeg kan heldigvis tillade mig det, og mon ikke at der alligevel bliver lidt til mine egne børn på et tidspunkt. Da den danske afdeling af Malteserordenen valgte at hædre mig med en orden, blev jeg stolt. Den slags forpligter, for Malteserordenen er en gammel korsridder- og hospitalsorden. Man skal hjælpe andre. I øvrigt får det mig til at sove bedre.

Ven af Thailand
Reimar er ofte i Thailand, hvor han efter eget udsagn bliver modtaget som en konge. Blandt andet er han officielt udnævnt til 'Friend of Thailand', og hans kontrafej pryder de lokale aviser, når han besøger Pattaya.

- Og børnene laver shows til mig. På et tidspunkt opførte de 'Halli halli hallo', og senest var det 'Tyrolerhatten', de spillede for mig. Hold op, hvor blev jeg rørt. Jeg må indrømme, at jeg har fået let til tårer på mine gamle dage, men de var så søde.

LÆS OGSÅ: Her er de bedste dansktop-sange

Fru Annie er aldrig med i Pattaya. Det kan ikke nytte. Hun bryder helt sammen af rørelse og vil have alle ungerne med hjem.

- Til gengæld har jeg fået min gode veninde Birthe Kjær til at interessere sig for børnene, og hun har tilmed valgt at arbejde dernede i en periode.

Sidste søndag havde Reimars fødselsdag, og det betød, at alle 'hans børn' fik en ekstra hilsen. De fik nemlig cola og pizza'er, og det er ikke hverdagskost for thailandske børnehjemsbørn.

Det sammen gjaldt børnene på Grønland, hvor Reimar i Nuuk har være med til at finansiere et værested, som hedder 'Mælkebøtten'. Her vankede der også børnefest på Reimars regning.

1 af 3 Og hvor kommer alle pengene fra, vil nogen nok spørge. De kommer bl.a. fra 'Fællessang' på Bakken, hvor Reimar optræder for 13. år i træk. (Foto: Birger Storm/ All Over Press)
2 af 3 Annie og Johnny har været gift i 44 år, og Johnny mener, at det i virkeligheden er hende, der har bukserne på. Hun klarer indenrigspolitikken, mens han tager sig af udenrigspolitikken. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 3 Her besøger Johnny Reimar en af døveskolerne. Han er blevet modtaget med knus og blomster. (Privatfoto)