Miss USA er stolt af sin danske baggrund

21-årige Alyssa Campanella er kåret til Miss USA. Skønheden er stolt af sin danske baggrund - morfar er dansk

Alyssa med de danske aner imponerede med sin flotte bikinikrop. (Foto: AP)
Alyssa med de danske aner imponerede med sin flotte bikinikrop. (Foto: AP)

Den smukkeste kvinde i USA hedder Alyssa Campanella. Afgørelsen faldt søndag i Las Vegas, hvor 16 finalister kæmpede om den prestigefyldte titel, men det blev altså den rødhårede Miss Californien, der løb med titlen.

Alyssa Campanella er måske nok rødhåret - men de lange, røde lokker er farvede og i virkeligheden er den 21-årige skønhed blond.

Og det skyldes formentligt den nykårede Miss USA's danske rødder. Alyssa Campanellas morfar var dansk og emigrerede til USA.

- Min morfar indvandrede fra Helsingør i Danmark i slutningen af 1950'erne. Mit efternavn er godt nok italiensk, men jeg ser helt sikkert mere skandinavisk ud, siger Alyssa Campanella til den amerikanske blogger J*Lu.

- Min fars familie er 100 procent italiensk. De kommer fra Napoli, mens min mors familie er dansk og tysk, tilføjer hun.

Stolt af de danske rødder
Skønhedsdronningen er ikke bleg for at prale med sin nordiske herkomst, og hun har også fået undervisning i dansk.

- Ja, jeg er meget stolt af mine danske rødder. Det første, jeg elsker at fortælle folk, er, at min bedstefar indvandrede fra Danmark, siger hun.

Alyssa er vokset op i New Jersey, som hun repræsenterede i Miss Teen USA-konkurrencen i 2007. Men siden er den 21-årige skønhed altså flyttet til Californien for at forfølge sin modelkarriere.

Campanella betegner ifølge nyhedsbureauet Reuters sig selv som en kæmpe 'historienørd'. Hun har desuden gået på skuespillerskole i New York og har deltaget i skønhedskonkurrencer, siden hun var 15 år.

Alyssa Campanella skal repræsentere USA i konkurrencen om at blive universets smukkeste kvinde, Miss Universe, i Brasilien til september.

1 af 2 Her kåres årets amerikanske mis. (Foto: AP)
2 af 2 Alyssa med de danske aner imponerede med sin flotte bikinikrop. (Foto: AP)