Nikolaj Lie Kaas i syv minutter lang 'hovedrolle'

Den danske plakat til 'The Whistleblower' lister Nikolaj Lie Kaas som topnavn i filmen - men det er en sandhed med modifikationer

Nikolaj Lie Kaas - hovedrolleindehaver i 'The Whistleblower', men kun i Danmark. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Nikolaj Lie Kaas - hovedrolleindehaver i 'The Whistleblower', men kun i Danmark. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Når man ser den danske filmplakat for 'The Whistleblower', der har Danmarkspremiere den 23. juni, tror man, at Nikolaj Lie Kaas har en hovedrolle på lige fod med den kvindelige hovedrolleindehaver, Oscar-prisvinderen Rachel Weisz. Her er den danske skuespiller nemlig placeret som topnavn.

Men på den oprindelige amerikanske plakat er Nikolaj Lie Kaas slet ikke nævnt, og på den originale plakat fra produktionsselskabet Voltage Pictures står han næstnederst på plakaten for filmen, der bygger på en autentisk historie om en ung amerikansk politibetjent fra Nebraska, der kommer på sporet af en trafficking-ring.

- Det er en meget fin film, men Nikolai har ikke en særlig stor rolle i den, siger Anne Lindberg fra Lindberg Management, der repræsenterer Nikolaj Lie Kaas.

'En god lille birolle', sådan betegner PR-manager Pernille Ståhström, Scanbox Entertainment, Nikolaj Lie Kaas' rolle i den ny amerikanske film 'The Whistleblower'.

SE TRAILEREN HER (EKSTERNT LINK)

Nikolaj Lie Kaas, der spiller Weisz' kæreste, er med i filmen i sammenlagt omkring syv minutter.

Og selv er han slet ikke i Danmark, når filmen har premiere, men er rejst til Los Angeles for at pleje sine kontakter, siger Anne Lindberg.

Turen var dog planlagt, inden han vidste, hvornår filmen fik premiere, understreger Anne Lindberg.

En meget lille hovedrolle
Ifølge biograf- og marketingchef Pernille Gregersen, der står bag den danske filmplakat, har Nikolaj Lie Kaas imidlertid den mandlige hovedrolle.

Gået på klingen siger hun dog:

- Det er på ingen måde en bærende hovedrolle. Det er Rachel Weisz, der har hovedrollen. Men det er den mandlige hovedrolle Nikolaj har, selv om det er hende, der fylder det hele. Men Nikolaj spiller pissegodt, siger Pernille Gregersen.

Og tilbage sidder biografgængerne, der tror, de skal ind og se en film med Nikolaj Lie Kaas i en hovedrolle.

1 af 4 Hov – Nikolaj Lie Kaas er slet ikke nævnt på den amerikanske version af plakaten til 'The Whistleblower'.
2 af 4 Den originale plakat fra produktionsselskabet Voltage Pictures. Her står Kaas næstnederst på rollelisten.
3 af 4 Og her er så den danske plakat til 'The Whistleblower'. Hvis man ikke ved bedre og bare ser på plakaten, tror man, at Nikolaj Lie Kaas har en hovedrolle på linje med Rachel Weisz.
4 af 4 Nikolaj Lie Kaas - hovedrolleindehaver i 'The Whistleblower', men kun i Danmark. (Foto: Klavs Bo Christensen)