Finn Nørbygaards filmløn går til gælden

Hovedrollen i en ny film skal hjælpe entertainerens økonomi, der kollapsede sammen med IT Factory

Hovedrollen i en ny film skal hjælpe Finn Nørbygaards økonomi, der kollapsede sammen med IT Factory(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Hovedrollen i en ny film skal hjælpe Finn Nørbygaards økonomi, der kollapsede sammen med IT Factory(Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er ingen hemmelighed, at Finn Nørbygaards økonomi skranter, efter Stein Baggers IT Factory kollapsede. Men nu har entertaineren sammen med makkeren Jacob Haugaard fået en hovedrolle i Lasse Spang Olsens nye film, som måske giver lidt kroner på kontoen.

- Hvis det giver noget, og det håber jeg, det gør, så har jeg nogle girokort, der passer ligegyldigt hvilket beløb, der kommer ud af det, fortæller Finn Nørbygaard, der efter krakket skyldte 46 millioner kroner væk.

- Umådeligt mange danskere vil gerne have lidt flere penge, end de har. Sådan har jeg det også. Samtidig har jeg det sådan, at det her projekt skal blive til noget, koste hvad det vil. Men hvis vi ikke tjener på det, så tjener vi ikke på det. Man kan ikke få det hele.

Finn Nørbygaard er personligt kommet helt ovenpå igen og glæder sig over det nye filmsamarbejde, hvor han og Jacob Haugaard har skrevet manuskriptet sammen med Lasse Spang Olsen.

Er blevet mere ydmyg
Ifølge Finn er det lysten og ikke pengemanglen, der driver det nye filmværk:

- Jeg tror i virkeligheden, at vi er lidt gårdsangere i sjælen. Vi går ind i en gård og begynder at synge. Så lægger vi en hat og ser, hvad der er kommet i. Hvis der er penge, så har vi været gode. Hvis der ikke er penge, så har vi ikke været gode.

I det hele taget har Finns pengegæld gjort ham mere ydmyg omkring det at være i showbusiness, fortæller han.

- Det er fantastisk, hvad der er kommet ud af det med Stein Bagger. Han er mit held, fordi han gjorde, at jeg kom tilbage til virkeligheden. Jeg har ikke haft så meget energi, siden jeg var 30, siger den smilende entertainer.

Finn Nørbygaard og Jacob Haugaards nye film, der er instrueret af Lasse Spang Olsen, har premiere den 15. december.