Casper C: Jeg sluger Seinfeld råt

Casper Christensen er stor fan af stand- up-milliardæren, der i aften optræder i Forum

Jerry Seinfeld i sit rette element - på scenen. (Foto. AP)
Jerry Seinfeld i sit rette element - på scenen. (Foto. AP)

Det er klart, at hvis man som komiker siger noget, og Jerry Seinfeld så griner ad det, så kan man ikke nå ret meget længere.

Casper Christensen har stadig gode minder om det interview, han og kollega Lasse Rimmer for nylig lavede i New York med den amerikanske stand-up- og sitcom-kollega, der i morgen optræder i Forum i København.

Interviewet med idolet blev bragt forleden på TV2, og det fremstår stadig for Casper Christensen som en oplevelse ud over de sædvanlige.

- Det er altid superspændende at møde et af de få idoler, man har, og det fantastiske ved at møde Jerry Seinfeld var, at vi som komikere kunne kommunikere på samme bølgelængde. Jeg tror, det er lidt det samme, som når to guitarister møder hinanden. Man taler på samme niveau, og det gjorde vi også. Vi havde en time med ham, og det var super-hyggeligt. Han var virkelig flink. Et par gange fik vi ham til at grine af det, vi sagde. Det var stort. Nu kan jeg godt lægge mig ned.

LÆS OGSÅ: Seinfeld tilbage på skærmen

- Sagde han noget, der gav dig nyt indblik i ham som person?

- Det vil jeg ikke sige. Men han sagde ting, som jeg syntes, det var interessant at snakke om. Manden er milliardær, og alligevel står han i små klubber i New York tre aftener om ugen og optræder for nærmest ingen penge. Hvorfor gør han det?

- Ja, hvorfor?

- Han sagde, at nu havde han prøvet alt her i livet, og det meste er faktisk ret kedeligt. Det eneste, der er sjovt, er at optræde. Jeg synes, det er fedt, at han stadig har den drift i sig.

- Hvad er der specielt ved ham?

- Jeg har slugt ham råt hele vejen igennem, og det er superfedt, at han kommer til Danmark. Selve 'Seinfeld'-tv-serien er den bedste sitcom nogensinde. Den brød med den gængse måde at lave sitcoms på med flere scener, end man var vant til, og den handlede om observations-komik, små ting, han lagde mærke til og blæste op til en tv-serie. Han er en god observatør, og det er det, der gør ham speciel.

LÆS OGSÅ: 90'ernes tv-serier: Seinfeld

- Jamen, er alle stand-up-kunstnere ikke observatører af hverdagens små pudsigheder?

- Ikke på samme måde. Nogen er vrede over noget, grove i munden og ubehøvlede. Det er han aldrig. Han er en gentleman, en høflig fyr - også på scenen.

- Kendte du noget til ham, før han blev kendt gennem serien?

- Jeg boede i USA i 1986, og dér begyndte det så småt. Så kunne man jo købe blade med artikler om ham. Hvis man går op i ting, så skal man nok finde ud af måder at opsnappe oplysninger på.

- Bruger du noget af det, han kan, i dine shows?

– Nej, det vil jeg ikke sige. Vi er meget forskellige. Men hans observations-teknik i sitcoms har jeg helt klart kunne bruge på min måde, siger Casper, der præsenterer sit amerikanske idol på scenen i Forum i aften.