Marys mode-ven: Lidt for smart!

Mode-og jetsetkongen Uffe Buchard tager røven på sine kreditorer

Kindkyssene sidder løst, når han inviterer til modefester med den danske del af jetsettet.

Og når han fører sig frem i selskab med kronprinsesse Mary, ligner han indbegrebet af en mand, der ejer verden.

Men når projektørerne slukker, må en stribe almindelige danskere erkende, at det er dem, der har betalt for modebøssen Uffe Buchards glamourøse livsstil.

Læs: Modeboss sælger luksus-lejlighed

Ekstra Bladet har været i kontakt med flere tidligere leverandører, som alle kan fortælle det samme: Uffe Buchards firma Style Counsel, som han ejer med sin tidligere kæreste Kim Grenaa, skylder dem penge.

Man skal true
Firmaerne Skive Offset og Applied Projects har penge til gode, og det er langtfra første gang, de har problemer med modekongens firma.

Allerede kort tid efter, at samarbejdet begyndte, startede problemerne, der gennem årene viste sig at være en systematisk arbejdsmetode.

- De overholder aldrig det, de lover. Det med at sende penge på torsdag sker ikke.

Så rykker vi, og så er bogholderen pludselig på ferie.

Læs: Uffe Buchardt lever på bankens nåde

Så kommer bogholderen hjem, så har bogholderen glemt det, og så er bogholderen syg.

Der er mange ' gode' undskyldninger for, hvorfor pengene ikke kommer, forklarer Poul Erik Christensen, adm. direktør i Skive Offset.

Begge firmaer har måttet tage hårdere metoder i brug:

- Lige inden deadline sagde vi, at vi ikke ville levere det, hvis de ikke betalte pengene for det seneste nummer - omkring 60.000. Så satte de 50.000 ind, men ikke de sidste 10.000, forklarer Rune Høgsberg fra Applied Projects.

Det samme fortæller Poul Erik Christensen også var nødvendigt for hans firma.

Svinestreger
Kreditorerne betegner Uffe Buchards metoder som ' grimme', ' svinestreger' og ' amoralske.'

For når Uffe Buchard i ' Mads og Monopolet' belærer danskerne om etik og moral, rigtigt og forkert, og takt og tone, så gælder de samme retningslinjer åbenbart ikke ham selv.

- De skylder os nu 180.000 kr. Det er rigtig grimt.

Læs:Scorer ungt kød

Vi harmes over, at vi hver søndag kan opleve en Uffe Buchard, der bliver præsenteret som en person, der flyder i penge og honning og drysser om sig med god livsførelse, samtidigt med at han har en del ubetalte regninger bag sig, siger Poul Erik Christensen, adm. direktør i ' Skive Offset'.

De har i et par år trykt Uffe Buchards modemagasin DANSK.

Firmaet ' Applied Projects' har lavet det grafiske arbejde på DANSK. Uffe Buchard mangler stadig at betale regninger for omkring 50.000 kr.

- De kører stilen med, at alting er så glamourøst. Det gør mig ekstra gal, når de skylder penge. Det virker jo helt absurd, siger ejeren Rune Høgsberg.

Kan aldrig få pengene
Pengene skal de ikke gøre sig de store forhåbninger om at få hjem.

Advokater har fortalt begge, at den måde Uffe Buchard og Kim Grenaa har fikset det på, gør, at de ikke kan få pengene. Nu udgiver de nemlig bladet i et andet firma, og har ladet det gamle stå hen.

- I situationer, hvor de har været i pengenød, har vi hjulpet dem.

- Når man så har i baghovedet, at de i længere tid har vidst, at de ville lave det her trick, synes jeg, at det er grimt. Det er anderledes med folk, der kommer i en situation, hvor de ikke kan betale, men når man ligefrem planlægger en livsførelse i sus og dus på bekostning af andre, er det ikke noget kønt syn, siger Poul Erik Christensen fra Skive Offset.

Ekstra Bladet har i flere dage forsøgt at indhente en kommentar fra Uffe Buchard uden held.