Pengekassen er tom hos Erik Damgaard

Kendissen har formøblet 1,5 millard kroner på tre år og vil nu afvikle sit investeringsselskab

Erik Damgaard er i økonomisk modvind. (Foto: Jan Unger).
Erik Damgaard er i økonomisk modvind. (Foto: Jan Unger).

Der er ikke flere penge på kistebunden i den tidligere milliardær Erik Damgaards private investeringsselskab.

2010 har medført et tab på 427 millioner kroner for selskabet, som ved udgangen af året havde et hul på 388 millioner på den post, hvor der tre år forinden var en egenkapital på 1,13 milliarder kroner.

Dermed er 1,5 milliard kroner formøblet på bare tre år i selskabet, som nu vil forsøge at pakke sammen i ro og mag.

- Erik Damgaard Porteføljeinvest arbejder i øjeblikket på at opnå en aftale med selskabets kreditorer, der skal sikre en fortsat kontrolleret afvikling og realisation af selskabets aktiviteter og værdier, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabets nuværende aftale med kreditorerne udløber med udgangen af juni, hvorefter tæppet kan blive trukket væk under selskabet.

Underskud 40 gange større end ventet
Den nuværende kreditoraftale trådte i kraft få dage, før årsregnskabet for 2009 blev udsendt. Her ventede selskabet et underskud på 5 til 15 millioner kroner, men det viste sig altså at blive over 40 gange så stort.

- Den økonomiske krise og tilbageslaget i verdensøkonomien har været længere og dybere end forudsat i selskabets genopretningsplaner, konstateres det i pressemeddelelsen, som ikke uddyber, hvordan tabet er opstået.

Spørgsmålet er nu, om kreditorerne fortsat vil se til med den risiko, at værdierne i selskabet smuldrer yderligere. Eller om de vil sikre sig deres andel af det tilbageværende.

Ingen kommentarer
Erik Damgaard Porteføljeinvest erklærer, at man ikke har yderligere kommentarer, og trods flere opringninger er Ritzau ikke lykkedes at få finansdirektør Ib Dybdal Christoffersen i tale.

- Der er fra mange sider ydet en stor indsats i bestræbelserne på at håndtere de udfordringer, der opstod i den økonomiske krise, siger Erik Damgaard ifølge pressemeddelelsen.

- Jeg havde naturligvis gerne set et andet udfald af disse bestræbelser, konstaterer han.