Jeg sælger min sæd for 1 mio dollar

Verdens største super-ego, skuespilleren Vincent Gallo tilbyder at sælge sin sæd - han vil også for et beskedent beløb på 300.000 kroner plus gebyrer opfylde enhver naturlig skabt kvindes ønske, drøm eller fantasi

Værsgo damer. Her er Vincent Gallo i sexet outlook og med speedos fra 1960' erne.(Foto: Cinemateket)
Værsgo damer. Her er Vincent Gallo i sexet outlook og med speedos fra 1960' erne.(Foto: Cinemateket)

Skuespilleren Vincent Gallo er et kæmpe bohéme-ikon med 8-tommers ego. Cinemateket i København viser i juni måned flere film med den kendte provokatør.

Den 49-årige Vincent Gallo er så outreret en bohème, at ordene outreret og bohème ikke slår til. Cinemateket sætter spot på hans kuldslåede og ukuelige persona som skuespiller. Og der vil også være eksempler på hans mod som indie-filmmager i egen ret.

Usædvanligt sexsymbol
Cinemateket beskriver selv Gallo således:

Med uglet mørkt hår, spidse træk, mørke rande under elektriske blå øjne og en spinkel krop skiller Vincent Gallo sig ud fra mængden alene ved sit udseende. Der er sket meget, siden Gallo som 16-årig fortalte sin voldelige far om sin drøm om at blive skuespiller. Det resulterede efter Gallos udsagn i ørehiveri og rasende påstande om, at han aldrig kunne blive skuespiller, fordi han delte flere træk med en idiot end med Paul Newman og Robert Redford.

Men Gallo er blevet meget mere end en Don Juan. Han inkarnerer den på én gang hårdkogte, ligeglade og fortabte provokatør – et sex-symbol, der på overfladen fremstår så uforfængeligt, at det næsten kan kaldes genialt. Effekten har i hvert fald været markant. Gallo har gjort det som model for både H&M og Calvin Klein.

Renæssancemenneske med et kæmpe ego
Det har selvfølgelig hjulpet, at Gallo har begået sig som både maler, breakdancer, arkitekt, musiker og ikke mindst indie-filmmager og kompromisløs, egensindig skuespiller. Kollegaen Chloë Sevigny kalder ham med rette et renæssancemenneske.

Til et så bredt cv hører også et meget stort ego. På Vincent Gallos hjemmeside kan man således – under listen af merchandise – købe kunstnerens seksuelle ydelser (efter Gallos eget udsagn har han otte tommer at gøre godt med): - For et beskedent gebyr på 50.000 dollars plus gebyrer kan jeg opfylde enhver naturligt skabt kvindes ønske, drøm eller fantasi, skriver Gallo på sin hjemmeside.

Hvis man har et ønske om at opfostre en mini-Gallo, kan man også købe sig til hans sæd – for den nette sum af en million dollar. Vil man kombinere de to ydelser i form af naturlig inseminering, viser Gallo sig fra sin generøse side:

- Efter at være blevet forelagt detaljerede fotografier, kan Hr. Gallo være villig til at give afkald på gebyret for den naturlige inseminering og udelukkende tage betaling for sæden.

Kompromisløs bohème
Også på lærredet er Vincent Gallo en provokatør. Da hans handlingsblottede roadmovie ’The Brown Bunny’, hvor han får et blowjob af Chloë Sevigny, blev modtaget på Cannes i 2003, var det med megen larm. Højest larmede Gallos clinch med den anerkendte filmkritiker Roger Ebert, som kaldte filmen for ”den værste i Cannes historie.” Til dette kaldte Gallo tørt Ebert for en ”fed gris med en slavehandlers korpus.”

Cinemateket viser syv Gallo-film, heriblandt instruktørdebuten ’Buffalo 66’.

Cinemateket, Gothersgade 55, København K.

Pris: 65 kr. per film (40 kr for Cinematekets medlemmer)

LÆS MERE OM FILMENE OG KØB BILLETTER HER

1 af 3 Skuespilleren Vincent Gallo mener åbenbart selv, at han er Guds gave til alle verdens kvinder.(Foto: AP)
2 af 3 Vincent Gallo poserer her med skuespillerinden Chloe Sevigny under filmfestivalen i Cannes i 2003, hvor han præsenterede sin film 'The Brown Bunny', hvor Chloe Sevigny giver ham et blowjob.(Foto: AFP)
3 af 3 Værsgo damer. Her er Vincent Gallo i sexet outlook og med speedos fra 1960' erne.(Foto: Cinemateket)