Kugle-Olsen går efter nyt DM

Den tidligere verdensklasse-kuglestøder vil endnu engang være nr. 1 - i armbrydning

Danmarks bedste armbryder, Tonni Christensen, får formentlig noget mere modstand lørdag, end da han lagde arm med Amalie. (Foto: Joan Bonnevie)
Danmarks bedste armbryder, Tonni Christensen, får formentlig noget mere modstand lørdag, end da han lagde arm med Amalie. (Foto: Joan Bonnevie)

På lørdag er der DM i armbrydning i København, og blandt deltagerne i 110 kilos klassen er den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen. Han er i dag Liberal Alliances spidskandidat i Københavns Kommune, men på en testosteronfyldt eftermiddag lægger han det politiske cirkus på hylden til fordel for atter at lade armmusklerne tale.

- Jeg hader at tabe, så når jeg først står ved bordet, så giver jeg den hele armen, og jeg er da ikke helt uden chancer for at vinde 110-kilos klassen - også selv om jeg kun ganske få gange har trænet i disciplinen, fortæller den pensionerede kuglestøder.

Han ved godt, at det først og fremmest er råstyrken, han skal besejre konkurrenterne på - ikke teknikken, da det kræver mange års erfaring at blive en stabil og god armbryder.

- Selvfølgelig går jeg 110 procent efter at vinde, men sejrer jeg ikke, så er det også fint med det.

Joachim kan blive god internationalt
Tonni Christensen, Danmarks nok bedst kendte armbryder, er helt oppe i skyerne over, at 'kugle-Olsen' har tilmeldt sig lørdagens DM.

For jo mere og bedre omtale, nichesporten kan få, jo større chance er der for, at armbrydning for alvor vil kunne slå igennem i Danmark.

- Jeg ved, at Joachim B. Olsen har et stort potentiale som armbryder, så forhåbentlig er det ikke sidste gang, vi oplever ham til et dansk mesterskab. Hvis han giver sporten en seriøs chance, kan han blive rigtig god – måske endda også på internationale plan, siger Tonni Christensen, der selv stiller op i klassen under Joachim B. Olsen.

DM i armbrydning afholdes lørdag i tidsrummet 14 - 18 på adressen Degnestavnen 1, København.