Her er Peters straffeattest

Peter Frederik Birchs straffeattest er et blankt stykke papir med politiets underskrift - her er dokumentationen

Dokumentation: Peters straffeattest er helt blank. (Foto: Kenneth Meyer)
Dokumentation: Peters straffeattest er helt blank. (Foto: Kenneth Meyer)
Peter Frederik Birchs straffeattest er et blank stykke papir med politiets underskrift. Det dokumenterer hovedpersonen nu selv.

Dommen på 60 dages betinget fængsel tilbage i 2007 for trusler mod en knægt, der angiveligt havde tævet hans lillebror, er sløjfet, fordi det er for længe siden. Og papiret bærer ikke spor efter, at Peter Birch skulle ligge inde med en dom for voldtægt, som hans ekssvigermor påstår.

Jeg har hørt det
I et interview med Ekstra Bladet i søndags sagde hun:

– Jeg kan forstå, at han også har en voldtægtsdom. Jeg har hørt om det fra Amalie. Jeg har ikke fået nogen beviser på det. Jeg har også hørt det fra en anden kilde.

Den ville dog i teorien være blevet slettet fra den private straffeattest efter fem år. Derfor skal man tilbage til dommen for trusler for at finde sandheden om Peter Birchs kriminelle løbebane.

Da han modtog straffen for at true en ung mand med tæsk, valgte dommeren at gøre hans dom betinget med blandt andet følgende begrundelse: Tiltalte er ikke tidligere straffet.

En eventuel voldtægt skal derfor ligge rigtig mange år tilbage i den 28-åriges liv, hvis den skal have fundet sted.

1 af 3 Peter og Amalie. Danmarks mest omtalte par. Nu er de gået fra hinanden med hele Danmark som tilskuer til dramaet på første parket.(Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Peter Birch - straffeattesten er ren, fordi hans voldsdom er for gammel.(Foto: Polfoto)
3 af 3 Dokumentation: Peters straffeattest er helt blank. (Foto: Kenneth Meyer)