Annonce:
Annonce:

Mennesket bag Morten Stig

Direktøren i Dansk Håndbold Forbund har den seneste uge konstant været i mediernes søgelys pga. lønstriden med kvindelandsholdet, men privat vil han helst holde sig væk fra rampelyset

Morten Stig Christensen er i dag direktør i Dansk Håndbold Forbund, hvor der i den seneste uge har været en del turbulens omkring ham pga. af lønstriden med kvindelandsholdet. En strid der blev løst, men som ifølge den nære ven Mark Jespersen har naget den ærekære Morten Stig. (Foto: Claus Bonnerup)
Morten Stig Christensen er i dag direktør i Dansk Håndbold Forbund, hvor der i den seneste uge har været en del turbulens omkring ham pga. af lønstriden med kvindelandsholdet. En strid der blev løst, men som ifølge den nære ven Mark Jespersen har naget den ærekære Morten Stig. (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Jeg er ikke så god til at være åben omkring ting, der handler om mig selv.

Ordene er Morten Stig Christensens. Sagt tilbage i maj 2007 i et interview med Jyllands-Posten - få måneder efter hans turbulente farvel til jobbet som sportschef på TV 2. Et farvel, der skyldtes uenighed med daværende TV 2-direktør Per Mikael Jensen om, hvordan sporten skulle prioriteres på kanalen.

Og nu har der igen været turbulens omkring Morten Stig Christensen - i dag 52 år og direktør i Dansk Håndbold Forbund - på grund af DHF's lønstrid med kvindelandsholdet, som forleden blev løst.

Blandt venner og bekendte af den forhenværende herrelandholdsspiller er der ikke tvivl om, at striden og den markante medieomtale, har naget privatpersonen Morten Stig. Men det er ikke noget, han 'belemrer' sine omgivelser med.

Annonce:

Trods den markante mands manglende lyst til at tale om sig selv, har flash! forsøgt at finde ind til mennesket bag Morten Stig. 'En ensom ulv'. Sådan har hans kone, Anne Engdal Stig Christensen, tidligere beskrevet sin mand og far til parrets tre, fælles børn.

- Det er jo ikke sådan, at Morten ikke har venner. Slet ikke, men beskrivelsen kan jeg egentlig godt kende. Morten er et menneske, der værner rigtig meget om det private, og jeg synes da også, han har lykkedes med manøvren om at styre uden om den kulørte del af pressen. Han foretrækker at bruge tid på familien og det faglige frem for på den røde løber, siger vennen gennem mange år Mark Jespersen og fortsætter:

Annonce:

Aldrig helt tæt
- Morten er ikke den, der fortæller meget om sig selv. Jeg kan også have følelsen af, at jeg ikke altid kommer helt tæt på ham, men jeg er sikker på, at Morten har haft det rigtig skidt med situationen og har været ked af meget af det, der blev sagt og skrevet. Det går ham givetvis på, at han ikke har kunnet kontrollere sagen. Arbejdet har altid fyldt meget i hans liv, og han er meget ærekær. Hans holdning er, at man skal gøre de ting, man er involveret i, ordentligt.

Altid til tops
Morten Stig Christensen er sammenlagt far til fem børn – i alderen fra børnehave til voksne. Det samme er vennen Mark Jespersen:

- Det var egentlig det, der førte os sammen. At vi havde børn i samme klasse. Selv om Morten arbejdsmæssigt har travlt, prioriterer han også det at være far – når hans søn spiller kamp, gør han f.eks. alt for at kunne stå på sidelinjen.

Sporten har også fyldt meget i hele Morten Stigs liv. I interviewet med Jyllands-Posten fortæller han, hvordan det efter skoletid var livet i sportsklubben, han engagerede sig i og tog ansvar for: Han blev ungdomsformand for klubben, træner og startede klubbladet. Oplevede nærmest i alle sammenhænge at få en plads i toppen af de forskellige hierarkier - uden egentlig bevidst at søge det.

Annonce:

Og sådan var det på sin vis også, da han få måneder efter at være blevet hentet til TV 2 som sportsvært, fra jobbet som håndboldspiller - og skolelærer - i norske Stavanger, blev udnævnt til sportschef på kanalen.

Faktisk lå han en vinterdag i 1988 og slappede af i sine forældres badekar, da daværende TV 2-direktør Jørgen Schleimann pludselig var i telefonen. Direktørens melding var kort og klar: - Du skal være sportschef.

Beslutningen om at sige 'ja' og 'tak' var nem. Til gengæld synes han, det var 'meget svært' at træffe beslutningen om at forlade arbejdspladsen knap tyve år senere.

Posemand
Svært var det også, da han på TV 2 forelskede sig i sin nuværende kone, Anne, der som han arbejdede på TV 2. For han var jo gift med kæresten siden gymnasietiden, Helle. Og sammen var de forældre til Christoffer og Josephine.

Lykkelige skilsmisser tror han ikke på, fortæller han i Jyllands-Posten og uddyber:

Annonce:

- Da jeg var årsag til bruddet, endte jeg med at gøre det sådan, at jeg tog af sted og fik bragt mit tøj til et nyt sted i sorte plastikposer. Alt det andet lod jeg stå tilbage. Det var måden, jeg gjorde det på, men der er ingen trylleformular. Det tog lang tid, før den del af livet faldt nogenlunde i hak. Det er aldrig en rar følelse at gå rundt med, når andre føler, at man har svigtet dem.

Sandsynligvis har Morten Stig Christensen i løbet af den nu afsluttede strid tænkt på, om kvindelandsholdet har følt sig svigtet af ham.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: