Hella Joof griner halvanden time om dagen

Hella Joof havde verdens sjoveste job som instruktør på 'Anstalten', en ny komedieserie på TV2 Zulu

Det er sjovt at være Hella Joof. (Foto: Polfoto/Carsten Lauridsen).
Det er sjovt at være Hella Joof. (Foto: Polfoto/Carsten Lauridsen).

Det skal helst være sjovt at gå på arbejde - især når man er komiker. Derfor var det lidt af et drømmejob for Hella Joof, da hun fik tilbudet om at instruere TV2 Zulus nye komedieserie 'Anstalten', hvis manuskript er skrevet af Linda P og Christina Cederquist.

Serien følger en flok unge mennesker på den lukkede anstalt Lykkebo, og har blandt andet Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg på rollelisten.

- Jeg var meget beæret over, at Linda spurgte, om jeg ville instruere hendes barn, som 'Anstalten' jo er, fortæller Hella Joof, der længe har haft et godt øje til den unge komiker.

- Jeg så Linda første gang i Bibelen på Nørrebros Teater, og jeg væltede ned i garderoben bagefter og råbte hendes navn og overdængede hende med hyldest! Jeg var dybt imponeret over hende. Jeg elsker, når der dukker nye sjove kvinder op, fortæller hun.

Kan man være mere heldig
Hella Joof, der tidligere har instrueret filmene "En kort en lang', 'Oh happy day' og senest 'Se min kjole', har med 'Anstalten' lært en masse om komedie - og har haft det fantastisk underholdende under indspilningerne.

- Jeg har grinet mindst halvanden time om dagen, og det er der ikke mange, der gør på en uge. Og så på arbejdet, som man også får løn for. Kan man være mere heldig, spørger Hella Joof, der i 'Anstalten' også spiller rollen som den distræte forstanderinde Sonja.

Linda P er begejstret for arbejdsprocessen og især Hella Joofs evner som både skuespiller og instruktør:

- Hella er fantastisk til det, hun gør. Hun gav os alle et startskud og hjalp os med at udvikle de personligheder, vi skulle 'naile'. Efterhånden var det mere en leg, end det var arbejde, siger Linda P.

'Anstalten' har premiere mandag 11. april kl. 21.30 på TV 2 Zulu.