Annonce:
Annonce:

Sarah giver piger lesbiske overvejelser

'X Factor'-vinderen har fået antallet af unge teenagepiger, der overvejer, om de er lesbiske, til at boome

Sarahs charme gør pigerne i tvivl om, om de er lesbiske. (Foto: Mogens Flindt)
Sarahs charme gør pigerne i tvivl om, om de er lesbiske. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den 15-årige Sarah, der netop har vundet årets 'X Factor', har resulteret i en stigning i antallet af unge teenagepiger, der er usikre på, om de er lesbiske eller biseksuelle.

Det oplever især Sexlinien for Unge. Her taler man om et boom.

- Normalt plejer vi måske at have én af den slags henvendelser om ugen, men lige i øjeblikket er det 5-10 stykker, og det er tydeligt, at Sarah er blevet rollemodel for mange piger, fortæller Jeppe Hald fra Sex & Samfund, der er koordinator for Sexlinien.

LÆS OGSÅ: Sarah er Danmarks mest populære kendis

Ifølge ham har Sarah givet andre unge mulighed for at turde stå ved, hvem de er, fordi hun selv er åben og afklaret omkring sin seksualitet i så ung en alder.

Annonce:

Sarahs fremtræden på skærmen fredag efter fredag får ifølge ham unge piger til at reflektere over, om de selv er lesbiske og over, hvordan de i så fald skal fortælle det til deres omgivelser.

'Her det sidste stykke tid har jeg været lidt usikker på, om jeg er lesbisk. Jeg ser 'X Factor', og der er hende Sarah, der efter min mening er ufattelig lækker', skriver en 14-årig pige til Sexlinien.

'Jeg bliver helt forelsket, når jeg ser hende og synes, hun virker sååå dejlig i sin personlighed. (...) Er der noget, jeg kan gøre for at finde ud af det? Eller er det meget normalt, at man synes, at andre piger er rimelig flotte,' skriver pigen videre.

LÆS OGSÅ: Kendt blogger vild med Sarah

Hos Sex & Samfund er man glade for udviklingen. Ifølge Jeppe Hald er det meget almindeligt, at unge piger spekulerer på, om de er til det ene eller det andet køn eller begge dele. Og denne erkendelsesproces er et vigtigt led i ens personlige og seksuelle udvikling.

Annonce:

- Det er vigtigt, at man allerede i folkeskolen er inkluderende i undervisningen. At man for eksempel ikke kun omtaler heteroseksualitet som den eneste normale form for seksualitet eller kun fokuserer på forhold mellem to af modsat køn, siger projektmedarbejder Mette Gundersen fra Sex & Samfund.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: