DR-par i nabostrid

- Injurier, siger ’Deadline’-vært om beskyldninger fra andre andelshavere i BK87 om verbale og fysiske overfald

DR-kæresterne, 'TV-Avisen's Line Gertsen og 'Deadline's Nikolaj Sommer,  er blevet hovedpersonerne i en nabostrid i Sydhavnen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen. Collage: ekstrabladet.dk)
DR-kæresterne, 'TV-Avisen's Line Gertsen og 'Deadline's Nikolaj Sommer, er blevet hovedpersonerne i en nabostrid i Sydhavnen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen. Collage: ekstrabladet.dk)

Bølgerne går højt i Andelsforeningen BK87 i Bådehavnsgade i det københavnske sydhavnskvarter, hvor to højtprofilerede DR-værter og kærester, TV-Avisens Line Gertsen og ’Deadlines’ Nikolaj Sommer, er de celebre hovedpersoner i en årelang nabo- og kulturstrid.

– Siden Nikolaj flyttede ind herude, har han teet sig som en enevældig konge, der bare er ude på at ændre tingene, så de passer ind i hans univers. Efterhånden føler jeg, at det har udviklet sig til en sand klassekamp mellem den nytilflyttede overklasse – ikke mindst repræsenteret ved Line og Nikolaj, der forsøger at erobre støtter blandt de svageste og ældre herude, mod os, der skabte stedet, siger Lene Foller.

Hun var i 1987 med til at bygge den lille andelsforening med 17 medlemmer op på adressen Bådehavnsgade 55 – en lille, skæv, men oprindeligt rummelig enklave i storbyen med plads til både små erhvervsdrivende, mennesker på overførselsindkomst og kreative sjæle.

LÆS OGSÅ: Nabo: Han råber grimme ting

Par med hver sin andel
I dag er Lene Foller en del af foreningens såkaldte mindretalsgruppe på syv andelshavere, der ikke tøver med at beskylde tv-parret for både fusk og lusk samt voldelig og racistisk adfærd. Anklager, som Nikolaj Sommer over for flash! afviser som rene injurier.

I første omgang købte TV-Avisens vært Line Gertsen i starten af 2000 en andelsbolig i BK87, og her flyttede hun ind med sin i dag ti-årige søn.

I 2006 ville hendes nuværende kæreste, ’Deadline’-vært Nikolaj Sommer – far til parrets nu et-årige datter Nora – købe sig ind på naboandelen. Og siden har det været så som så med idyllen i foreningen.

Mindretalsgruppen fortæller flash!, at Nikolaj Sommer dengang fik charmeret sig ind på sælger, som allerede havde en anden køber, ved at fortælle om, hvor vigtigt det var for ham at bo ved siden af sin kæreste – og at planen var, at de to boliger skulle forbindes.

LÆS OGSÅ: Slog ud efter enlig mor

Gør krav på fællesareal
Ifølge flash!’s oplysninger accepterede Nikolaj Sommer i første omgang købsprisen på 2,6 millioner. Efterfølgende fik han dog presset prisen 400.00 kroner ned – med henvisning til, at en del af ejendommen lå uden for skellinjen. Den oplysning havde han angiveligt forhåndskendskab til i kraft af sin kæreste Line, der på daværende tidspunkt sad i andelsforeningens bestyrelse, hvor Nikolaj i dag har plads som kasserer.

Siden er det kommet til en strid mellem mindretalsgruppen og DR-værterne om, hvorvidt et tilkøbt fællesareal fra By og Havn – udlagt til brandbælte – er at regne for privat grund eller foreningens fællesareal. Faktum er, at samtlige andelshavere har bidraget til købet med 11.500 kroner, men at DR-parret i dag ønsker arealet anerkendt som deres private ejendom.

Derudover beskylder Mindretalsgruppen ’Deadline’-værten for en ganske voldsom, både verbal, fysisk og til tider racistisk omgangstone over for medlemmer, der ikke makker ret i forhold til hans holdninger og tanker om, at ’kultivere’ det lille samfund. Gruppen fortæller også, at Nikolaj Sommer aktivt har forsøgt at forhindre en erhvervsdrivende af anden etniske herkomst i at drive selskabslokaler på nabogrunden ved i skrivelser til Københavns Kommune at henvise til, at der ’foregår omskæringsfester’ i lokalerne.

LÆS OGSÅ: Sommer tavs om striden

– Det er meget mærkeligt at se Nikolaj Sommer tone frem på skærmen som seriøs, disciplineret ’Deadline’-vært og hans kæreste Line som vært på TV-Avisen, når vi til daglig oplever dem som magtmennesker, der ikke tåler modsigelser, siger Lene Foller.