Jeg skjulte mig i fem år

Casper Christensen slukkede for sit offentlige liv som følge af depression og ondsindede rygter

Casper Christensen hoppede ind bag en busk og skjulte sig for offentlighedens nysgerrige øjne. (Foto: Linda Johansen)
Casper Christensen hoppede ind bag en busk og skjulte sig for offentlighedens nysgerrige øjne. (Foto: Linda Johansen)

I 20 år har han været en fast del af danskernes bevidsthed som den iøjnefaldende tv-personlighed, der har sat nye standarder for underholdning.

De seneste 15 år som en af de højest profilerede værter herhjemme med intensiv mediedækning.

Men for år tilbage blev vandringen på den offentlige landevej for meget for Casper, der hoppede ind bag en busk for at skjule sig for de mange, nysgerrige øjne.

LÆS OGSÅ: Ingen bryllupsklokker

- I fem år turde jeg ikke bevæge mig. Jeg var så opmærksom på, hvad der kunne misforstås, siger Casper Christensen i et interview med flash!.

Krydret med en depression, der varede halvandet år, trak Casper sig ind i sig selv og væk fra den medievirkelighed, han har været en del af. Mest på godt, men også på ondt.

- Det var ikke rigtig slemt med depressionen, og mange har det værre, end jeg havde. Men i halvandet år var livet dødssygt. Det var ikke sådan, at jeg overvejede selvmord eller noget i den retning. Men når børnene var kørt i skole, kørte jeg hjem og gik i seng igen, fortæller Casper om den hårde tid.

LÆS OGSÅ: Jeg er træt af at pendle

Det skal bare være sjovt
Han passede dog sit arbejde, men mens han var vært på ’Deal no deal’, traf han en beslutning.

- Jeg tog førersædet selv. Jeg traf en principiel beslutning om at lave det, der er sjovest. Ligegyldigt om der var penge i det eller ej, siger han.

På den private front har han for længst lært at forholde sig til de mange rygter i pressen og den massive interesse for hans liv. Langt værre er de mange rygter, der florerede uden om medierne.

- Jeg går ikke så meget op i det, der bliver skrevet. Men det, folk siger, forholder vi os til. For det meste griner vi bare af det, men det støder da også. For eksempel har der lige gået nogle rygter om, at Iben og Thomas Eje skulle have haft noget kørende, mens han boede i Las Vegas. Og jeg skulle angiveligt have noget kørende med Medina, fordi hun var med i nogle optagelser til 'Klovn’, siger Casper.

Han må dog notere sig, at han er det største mål for ondsindet sladder, mens Iben slipper billigere.

LÆS OGSÅ: Ugevis uden Frank

- Jeg er jo den, der er mest på herhjemme, hvor hun arbejder mere i udlandet. Der er stor credit til Iben, fordi hun har holdt hovedet så koldt, siger Casper.

Sammen har de besluttet sig for, at rygterne og mistroen ikke skal komme imellem dem.

- Når hun er til optagelser med en som Daniel Craig, skal jeg så gå og være nervøs over det? Det duer ikke.

- Hvad har været det værste, du har oplevet som kendt?

- Når man står midt i en skilsmisse, er det hårdt at være jaget af paparazzier. Det føles rigtigt surt, siger Casper med henvisning til, at Se og Hør bragte billeder, hvor han forlod Ibens lejlighed om morgenen, mens han stadig var gift med Anette Toftgård.

Når han ser det hele på afstand, er det dog ikke det værste, han har været udsat for.

- Det værste var, da Politikens Camilla Stockmann skrev, at vi havde stjålet ideen til ’Klovn’ fra den amerikanske serie ’Curb Your Enthusiasm’ af Larry David. Jeg har hele tiden sagt, at vi var inspireret af ham, men intet er taget derfra. Det var supertarveligt. Senere kom hans advokater og tjekkede vores materiale, men de fandt intet. Det skrev Politiken dog intet om, siger Casper Christensen.

Han mener, kendiskulturen har ændret sig.

- Det er ikke længere fedt at være kendt, som det var før i tiden. Der skulle du kunne noget. Det skal du ikke i dag, hvor deltagerne fra ’Paradise Hotel’ bliver kendte. Det har haft indflydelse.

- Spillede Henrik Qvortrups stil på Se og Hør ind?

- Det har været hårdt. Jeg tror, tendensen var der inden, men han trådte på speederen. Det gik bare for stærkt, siger komikeren

Der nu er klar til at gå med oprejst pande på den offentlige landevej med de mange blikke i nakken.

- Jeg har valgt at være ligeglad!