Annonce:
Annonce:

Øgendahl: - Der skal være plads til en druktur

Mick Øgendahl nyder livet som familiefar, men han værner stadig meget om venskaberne fra ungdommen

Selv om han i dag er familiefar, mener Mick Øgendahl, at der fortsat skal være plads til en buldretur i byen. Og i selskab med barndomsvennerne og en flok bajere føler han sig tryg. (Foto: Jakob Jørgensen)
Selv om han i dag er familiefar, mener Mick Øgendahl, at der fortsat skal være plads til en buldretur i byen. Og i selskab med barndomsvennerne og en flok bajere føler han sig tryg. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Min kone er min nærmeste fortrolige, men hvis mit ægteskab pludseligt eksploderede, så er det de gamle gutter, jeg ville ringe til.

Siger Mick Øgendahl, som træder ind ad døren med en bemærkning om, at han sgu har dårlig samvittighed over for ungerne derhjemme. To og fire år er de små pus.

Samvittigheden skyldes, at han i en uge har været væk fra villaen i Greve for at promovere sin nye filmkomedie ’Alle for én’. En historie, der i den grad handler om rigtige venner - og hvor manuskriptmager Øgendahls gamle skole- og fodboldkammerater fra barndommen på Falster til en vis grad har leveret inspirationen.

LÆS OGSÅ: Slut med cykeltyverier

Tryg sammen med vennerne
Venner, som han virkelig værner om, og som han ved vil være der for ham i både gode og dårlige tider.

Annonce:

- Selv om både job og familie fylder meget i mit liv, skal der stadig være tid til drengene dernede på øen. I selskab med dem og nogle bajere føler jeg mig tryg og kan slappe helt af. For dem er jeg jo stadig bare ham der fodboldklovnen med holdets absolut dårligste teknik. Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til dem, men der er jo også familien ... Men vi skal til Døllefjælle-Musse Marked sammen til sommer og sidde i teltet og spise stegt flæsk, drikke øl og se på topløse piger - det bliver en rigtig herrefest og en tur ned ad memory lane, hvor alle de gamle anekdoter skal genoplives, siger han med lys i øjnene og fortsætter:

- Jeg er jo en del af en branche, hvor mange gør en dyd ud af at stikke knive i ryggen på hinanden - og så er det altså fedt at have de gamle venner, som man ved, bare er der. Derfor værner jeg meget om dem - egentlig har jeg slet ikke lyst til at dele dem med nogen.

- Min kone lavede på et tidspunkt en surprisefest, hvor alle mine forskellige venner var inviteret. Og tanken var jo sød, men jeg endte med at synes, at det var ret stressende - det er jo venner, som jeg har lært at kende på forskellige tidspunkter i mit liv, og som derfor er meget forskellige.

- Jeg har masser af kolleger, som jeg holder af, og de kan nogle helt andre ting end mine gamle venner. I dag er jeg blevet meget selektiv med, hvem jeg lukker ind i min vennekreds. Jeg synes ikke, jeg kan overskue flere, hvis jeg selv skal kunne være en god ven, siger han

LÆS OGSÅ: Mine succesmål er beskedne

Annonce:

- God ven, siger du - og taler samtidig om dårlig samvittighed over for dine unger. Hvad med din kone ...

- Nej, ikke så meget. Hun vidste jo, hvad hun gjorde, da hun valgte at entreprenere med mig. Men jeg prøver da at huske at ringe hjem og komme med blomster og den slags. Problemet med børn er, at man ikke sætter tid ind i banken og så trækker den ud for at bruge den sammen med dem senere. Når jeg er væk, plejer jeg at Skype med ungerne om morgenen - de hygger sig, men det er jo ikke det samme som at være rigtigt sammen. Men når vi er det, så bruger jeg meget tid på at tumle og bygge- lego med dem.

- Du har villa i Greve, er gift med en skolelærer og har en søn og en datter - det lyder nærmest som klicheen på den typiske, danske kernefamilie?

Annonce:

- Ja, jeg lever et kernefamilieliv. Hund har vi dog ikke. Men en kat, der sover i håndvasken, siger han med et grin og røber, at netop rollen som far har gjort ham mere opmærksom på, hvordan han tér sig i det offentlige rum:

- Hvis jeg har været på en ordentlig buldretur i byen - og der skal altså stadig være plads til at fyre den af - så er jeg altså bagefter begyndt at tænke virkelig meget over, om jeg mon har kvajet mig. Jeg har bestemt ikke lyst til, at ungerne skal se mig på en eller anden forside, fordi jeg har været dum i en brandert.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: