Blærerøven: Gik fra julefrokosten på strømpesokker

SKÆV JUL - KAPITEL 23: Der er ikke meget stil i gå rundt i sneen uden sko i København med bræk på skjorten

Mads Christensen har fødselsdag i januar, og derfor kom det fuldstændigt bag på ham, at hans far havde købe en Yamaha til ham i julegave op til hans 16-års fødselsdag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mads Christensen har fødselsdag i januar, og derfor kom det fuldstændigt bag på ham, at hans far havde købe en Yamaha til ham i julegave op til hans 16-års fødselsdag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I dag er julen mest hygge for blærerøven Mads Christensen, der med egne ord er kommet i en civilstand og alder, hvor han ikke gider bruge en hel dag på at restituere sig oven på en våd julefrokost.

Men sådan har det langtfra altid været for den hurtigt snakkende herre med de farverige sokker. Meget langtfra.

- En gang for mange år siden gik jeg hjem fra julefrokost i strømper gennem sneen og med bræk på skjorten.

- Det er pinligt at indrømme det, men det var faktisk før maden, fortæller blærerøven, der på det tidspunkt arbejdede i et firma i Gentofte, der solgte udstyr til tandlæger.

- Vi havde fået mad fra den berømte Slagter Bro, og mens vi anrettede det, skulle vi lige have et glas snaps, lyder forklaringen.

- Det må da have været mere end et enkelt glas...

- Ja! Jeg fik sådan en seriøs spiritusforgiftning, der varede flere dage, siger Mads Christensen, der siden den famøse julefrokost i 1989 har lidt af snapseallergi.

Bedste gave: En knallert
I dag er julen mere på hans tre børns præmisser - og på hans kones, som gemmer på en indre Gertrud Sand. Hun bager og pynter op og gør hjemmet klar til den store aften.

- Hvad er den bedste gave, du nogen sinde har fået til jul?

- En knallert, lyder svaret uden tøven fra Mads Christensen.

- Jeg kom tidligt i skole, og det vil sige, at når de andre nåede til at køre på racercykel, kørte jeg rundt på min trehjulede cykel. Da jeg fik en racer, drønede de andre rundt på knallert. Og i Kolding, hvor jeg voksede op, var en knallert virkelig det, der afgjorde, om man var everybody eller nobody, siger han.

Mads Christensen har fødselsdag i januar, og derfor kom det fuldstændig bag på ham, at hans far havde købe en Yamaha til ham i julegave op til hans 16-års fødselsdag.

- Det var ikke bare en knallert. Det var en hel verden, der åbnede sig for mig. Den var entrebilletten til et helt nyt liv, og det kom fuldstændig bag på mig, at jeg fik den. Det var som en atombombe i mit liv, og jeg drømmer om en dag at kunne gøre noget lignende for mine sønner, siger blærerøven.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+