Jes Dorph: Der gik ild i dyret

SKÆV JUL - KAPITEL 20: Som 11-årig fejrede Jes Dorph-Petersen juleaften sammen med en flok brandmænd, som forsøgte at redde julemaden

Jes Dorph husker især den juleaften, hvor huset var fyldt med røg, og han kørte 24-timers Le Mans med Holtes brandkorps. (Foto: Jakob Jørgensen)
Jes Dorph husker især den juleaften, hvor huset var fyldt med røg, og han kørte 24-timers Le Mans med Holtes brandkorps. (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg kan overhovedet ikke huske, om jeg fik noget mad, jeg kan kun huske, der sad sådan nogle kæmpestore mænd og kørte racerbane sammen med mig, fortæller studievært på TV2 Jes Dorph-Petersen om sin juleaften, da han var 11 år gammel.

Jes Dorph skulle holde jul hos sin far i Holte. Og der skulle traditionen tro en julesteg på bordet i form af en gås eller and –  hvilken husker han ikke. Men det endte med flammer ud af ovnen og røg i hele huset.

- Min far havde simpelthen glemt at holde øje med det dyr, der lå inde i den ovn. Jeg kan bare huske et hus, der var fuldstændig fyldt med røg, og der var ild ude i køkkenet. Det var forholdsvis dramatisk i en kort periode.

Heldigvis havde brandstationen i Holte ikke en travl aften, så der kom nogle brandmænd og fik styr på situationen.

Ikke ild i andre
- Min far var sådan en lystig fætter, så han tilbød dem selvfølgelig noget alkohol, men det måtte de ikke. Og jeg havde lige fået sådan en ny, elektrisk racerbane, så i stedet endte det med, at jeg sad juleaften sammen med brandmændene og kørte racerbil med de her fire-fem store mænd. Vi kørte 24-timers Le Mans, kan jeg huske.

- Der var ikke andre, der var gået ild i, så de havde ikke andre opkald, så de var der en times tid til halvanden, siger Jes Dorph og tilføjer:

- As we speak, sidder jeg faktisk og bygger en ny racerbane med min søn, der er lige så gammel, som jeg var dengang.

Jes Dorphs far er død i dag, men de to snakkede tit om, at det nok var den mest bemærkelsesværdige jul, de nogensinde havde haft.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU