Jim Lyngvild: Druk og marcipan i lange baner

SKÆV JUL - KAPITEL 19 : Modediktator Jim Lyngvild deltog i to julefrokoster på én gang - det fik en ret beruset udgang

Ekstra Bladets modediktator Jim Lyngvild elsker julen. (Foto: Jan Unger)
Ekstra Bladets modediktator Jim Lyngvild elsker julen. (Foto: Jan Unger)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Ekstra Bladets modediktator Jim Lyngvild er fuldstændig fjollet med alt, der har med jul at gøre.

Det gælder også de mange julefrokoster, som han får masser af invitationer til. Han vil helst deltage i dem alle, men det kan som bekendt ikke lade sig gøre, hvis de ligger samtidig.

Alligevel forsøgte han et enkelt år at feste igennem til jo julefrokoster på samme tid:

- Det ene sted spiste jeg forret, det næste flæskesteg, så var det tilbage med taxa til ris a la mande for til sidst at ende døddrukken i armene på en falleret tv-stjerne til den første fest, fortæller Jim Lyngvild.

- Det var i øvrigt samme aften, at julemanden - til et af landets største tv-selskabers årlige ’Nu knalder vi i kopirummet-fest’ - spurgte kækt, om han måtte komme i min sok… Jeg er stadig ikke sikker på, om jeg burde have sagt ja til tilbuddet, tilføjer han.

Jule-kærlighed
De vilde - og frække - juleoplevelser ligger dog i tiden før, Jim mødte sin mand, Morten, for ni år siden.

- Jeg mødte ham på dating.dk, og det var kærlighed ved første klik. I julen for ni år siden havde vi endnu ikke mødt hinanden, men kun talt i telefon - og min familie hadede ham den jul. Vi talte sammen 24/7, og end ikke julegaverne havde min interesse.

- Da jeg fortalte ham, at jeg netop havde lavet et marcipanbrød, var han ved at falde ned af stolen. Han er fra Vestjylland og havde aldrig troet, at en mand kunne have den slags interesser, men jeg elsker at lave konfekt, og det skal selvfølgelig være iført nissehue.

Amok i madlavning
- Der er intet hyggeligere end at opfinde fabeldyr og så æde halvdelen, inden de bliver puttet i æsker. Det er derfor, at mit nytårsforsæt altid er slankekur i januar.

Og kuren er der hårdt brug for, for det er ikke kun konfekt, der glider ned i løbet af julen. Både Jim Lyngvild og hans familie er yderst madglade.

- Min mor går amok i madlavning. Der bliver braset, henkogt og lagret en måned i forvejen, og juleaften står den altid på eksorbitante mængder af mad, fortæller modediktatoren.

- Der er andesteg, flæskesteg, sylter, medisterpølser, æbleflæsk og andre specialiteter, jeg end ikke kender navnene på. Det ender altid med, at vi bliver mætte, inden maden kommer på bordet, da meget af julehyggen i vores familie består i, at alle trænges i køkkenet og gerne giver en hånd med - kun for at nippe af anden og flæskesværene naturligvis!

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+