Camilla Andersen: Nu er rejsebureauet mit liv

Camilla Andersen, der tidligere har vundet VM-guld, EM-guld og OL-guld. (Foto: Lars Poulsen)
Camilla Andersen, der tidligere har vundet VM-guld, EM-guld og OL-guld. (Foto: Lars Poulsen)

Camilla Andersen, 37 år, VM-guld 1997, EM-guld 1994 og 1996, OL-guld 1996 og 2000:

- Det er fem år siden, jeg stoppede med at spille håndbold, og 10 år siden jeg stoppede på landsholdet. Jeg stoppede, fordi jeg ville koncentrere mig om mit rejsebureau (var i 2002 medstifter af rejsebureauet Travel Sense, red.), og det har jeg aldrig fortrudt.

- De fleste tror, jeg savner sporten, men det gør jeg ikke. Det er lidt ligesom at gå fra at være single til at få børn - altså, at der kommer noget nyt indhold i ens liv. Men når jeg nu ser, hvordan publikum i Herning bakker pigerne op kan jeg alligevel ikke lade være at tænke på, hvor fedt det må være at blive tiljublet af 12.000 mennesker. Det ville jeg da gerne opleve, men jeg ved jo, hvad det kræver af blod, sved og tårer at være med - og det er ikke noget, jeg savner, siger hun og går i gang med at rose de nuværende danske EM-stjerner:

- Jeg synes, holdet har rigtig godt med fart over feltet. Det er ikke et hold med de store tekniske detaljer, men så har det noget andet - f.eks. en imponerende vildskab.

- Succesen er fantastisk for pigerne og noget, dansk håndbold har brug for. Jeg håber virkelig, at pigerne nyder det, og at de husker at bruge den til at profilere sig rent marketingsmæssigt. Sådan en succes har kort levetid, så for dem gælder det om at gå ud og få lavet nogle gode sponsoraftaler, når EM er slut, siger Camilla Andersen, der i årene 2000 - 2003 var gift med den norske håndboldspiller Mia Hundvin.