Katrine Fruelund: Jeg nyder friheden

Katrine Fruelund har vundet både OL-guld og EM-guld. (Foto Erik Kragh)
Katrine Fruelund har vundet både OL-guld og EM-guld. (Foto Erik Kragh)

Katrine Fruelund, 32 år, OL- guld i 2000 og 2004. EM-guld i 2002:

- Håndbold - det er jo mit job i dag, men ikke hele mit liv, siger ’fruen’, der i dag spiller venstre back hos Randers HK.

At hun ikke er med i Boxen i Herning, når landsholdet spiller, har hun det ganske fint med:

- De senere år, er der kommet andre ting ind i mit liv, og jeg værdsætter min fritid og den tid, det giver til at være sammen med familie og venner. Og så bor jeg jo på landet, hvor der altid er noget at ordne. Jeg nyder virkelig den frihed, jeg har i dag, hvor jeg ikke bare skal af sted og være væk i længere tid.

- Men jeg er altså ikke begyndt at overveje tilværelsen som egentlig håndboldpensionist endnu. Jeg er i øvrigt også begyndt at arbejde i gruppens ungdomsafdeling, siger hun og afslører, at det dog stadig rykker lidt i hende, når hun følger landsholdet 2010:

- Jamen, at se på den eufori og den gælde, der driver værket. Det giver mig lyst til at være med, men jeg ved, hvor meget man er af sted - væk hjemmefra. Jeg er imponeret over holdets vilje og over, hvordan de bruger den tilskueropbakning der er - vender den til noget positivt i stedet for at lade sig forskrække. Jeg kan godt savne de op- og nedture, man har sammen på landsholdet - det er noget helt unikt. Og så synes jeg, det er flot at se, hvordan flere spillere bare kan glide ud og ind og erstatte hinanden på holdet. Det er meget holdets fortjeneste, at det er gået så godt som det er.

- Om det er et bedre hold en 2002 ? Der er jo sket meget håndboldmæssigt..., men jeg synes, at vi i dag mangler nogle tænkere, nogle kreative spillere. Dem havde vi flere af den gang.