Sven-Ole kæmper for pensionen

Tilbage som kriger: Formuen er væk, og den aldrende muskelmand relancerer nu sig selv som skuespiller

Sven-Ole Thorsen har glemt at lægge penge til side til alderdommen, så nu kæmper han for at få orden på sagerne. (Foto: Anthon Unger)
Sven-Ole Thorsen har glemt at lægge penge til side til alderdommen, så nu kæmper han for at få orden på sagerne. (Foto: Anthon Unger)

Han er efterhånden blevet en halvgammel herre, men i den virtuelle verden kan Sven-Ole Thorsen stadig sætte sig igennem som i ungdommens vår.

I den forløbne uge gæstede muskelmanden Danmark for at lægge stemme til figuren Generalen – en central figur i handlingen i den kommende animationsfilm ’Ronal Barbaren’, der er lavet af holdet bag ’Terkel i knibe’ og ’Rejsen til Saturn’.

– Det er sjovt at være med i ’Ronal Barbaren’, fordi det er en ’spoof’ af ’Conan Barbaren’, som var min debutfilm i 1980 og den film, jeg slog igennem med. Og så er det et stort plus, at filmen har en god historie og er ladet med sarkasme og ironi, fortæller Sven-Ole Thorsen, der har visse ligheder med sin animerede karakter.

En stor, stærk mand
– Generalen er en stor, stærk mand, og når han giver en kommando, så lytter hans soldater. Han er sådan en, der slår folk ihjel, hvis de ikke gør, som han siger, fortæller den danske bodybuilder og skuespiller, der kunne trække på sin militære baggrund i rollen som højtråbende officer.

– Jeg var i militæret i to år og nåede at blive sergent. Der lærte jeg, at det ikke er nok at råbe og pege – man skal selv gå foran og vise, at man godt kan. Egentlig havde jeg ikke lyst til at melde mig til hæren, fordi jeg ikke ville lære at slå ihjel. Det er jeg stadig imod. Men så sagde min far, at hvis jeg ikke gik i hæren, så ville jeg ikke være hans søn mere. Det var altså for at gøre min far glad, at jeg meldte mig.

– Er det ikke lidt selvmodsigende, at du ikke ville lære at slå ihjel, når du senere grundlagde din karriere på at spille blodtørstige dræber-maskiner?

– Jeg mener godt, man kan have en personlig holdning, selv om den strider mod noget af det, jeg har lavet. Faktisk har jeg altid været imod al den vold man viser i amerikanske film. Specielt når det er helt ude på overdrevet, og det bare er vold for voldens skyld, konstaterer den 66-årige skuespiller.

Trods den store succes og roller i mere end 100 film har Sven-Ole Thorsen ikke nogen bugnende pengetank at forsøde alderdommen med.

– Til min store forfærdelse og forskrækkelse fandt jeg for nylig ud af, at jeg ikke rigtig har sikret min alderdom. Penge for mig er matadorpenge. Jeg har ingen glæde af at vide, at jeg har penge i banken. Hvis jeg har penge, så bliver de brugt på tossede ideer og på at gøre andre mennesker glade. Vennerne plejer at sige, at når Sven har penge på lommen, så er der fest i gaden, konstaterer muskelbundtet.

Vil bruge min livserfaring
Han har erkendt, at salgsdatoen for glansrollen som muskelsvulmende action-bøf er ved at være overskredet.

– Jeg har i stedet fået lyst til at arbejde med nogle roller, hvor jeg kan bruge min store livserfaring. Derfor er jeg netop kommet i stald hos et stort reklame-agentur, der mener, at en mand i min alder – der har set hele verden og derfor har alle svarerne – kan være interessant og have værdi for nogle store firmaer. Internationale bilfirmaer og den slags.

– Jeg vil også gerne spille med i flere danske film og serier. Jeg vil ikke arbejde, fordi folk synes, det er synd for mig, at jeg er flad – men fordi jeg føler, at jeg med min erfaring kan bringe noget til bordet, lyder meldingen fra Sven-Ole Thorsen, der ikke har planer om at vende endegyldigt hjem til Danmark.

– Den eneste grund til, at jeg flyttede fra Danmark, er, at solen ikke skinner så meget herhjemme. Jeg har brug for solen for at være glad. Den dag, der er palmetræer i Danmark, så kommer jeg hjem med det samme, lover action-stjernen, der altså igen slår på tæven i danske biografer, når ’Ronal Barbaren’ har premiere i september 2011.