Cecilie Hother: Julepapir gav skorstensbrand

SKÆV JUL- KAPITEL 12: Cecilie Hother husker brandfolk i stuen juleaften

Cecilie Hother ved altid lang tid før jul, hvad hun ønsker sig, men glemmer det, når hun skal skrive ønskeseddel. (Foto: Michael Stub)
Cecilie Hother ved altid lang tid før jul, hvad hun ønsker sig, men glemmer det, når hun skal skrive ønskeseddel. (Foto: Michael Stub)
Følg Danske kendte

I de seneste mange år har Cecilie Hother holdt jul enten under fremmede himmelstrøg eller på sin arbejdsplads, men i år regner hun med, at der kommer andre boller på suppen, fordi hun nu bor sammen med kæresten Frederik Juel Jacobsen.

– Ikke fordi vi overhovedet er nået til at tale om det, men mon ikke vi finder ud af at holde jul sammen et eller andet sted, smiler Cecilie.

Cecilie er efternøler og har derfor lige så ofte holdt jul hos de ældre søskende som hos forældrene. Hvis hun da ikke har befundet sig i USA eller Canada på den for de fleste så traditionsrige aften.

– Det eneste, man med sikkerhed kan sige om min jul, er, at den som oftest er utraditionel. Men den mærkeligste jul har jeg nu alligevel holdt hos mine forældre. Det var hjemme i Randers i deres hus, hvor vi efter en indbringende aften bare skulle af med alt papiret. Det blev selvfølgelig smidt i pejsen, og så tænkte vi ikke mere på det. Ikke før der stod brandfolk i stuen.

Familien Hothers pejs var ikke gearet til at agere forbrændingsanstalt, og derfor gik det galt.

– Pludselig stod flammerne op ad skorstenen. Det var virkelig vildt og ikke noget, man nogensinde glemmer, gyser Cecilie.

Gennet ud af stuen
Heldigvis skete det jo, mens familien var vågen og hjemme. Så smertefrit går det desværre ikke med alle skorstensbrande.

– Når jeg siger, at vi ikke har faste traditioner til jul, er det selvfølgelig med modifikationer, men faktisk kan vi lige så godt spise flæskesteg som gås eller andet, og vi veksler da også gerne mellem grød – før eller efter hovedretten – og risalamande.

På den måde får Cecilie slået fast, at man i hendes familie er fleksibel og bare glad for at være sammen.

– Den eneste tradition, jeg umiddelbart kan komme i tanker om, er den med træet. Altså at alle med undtagelse af et par af de ældste familiemedlemmer bliver gennet ud af stuen og først bliver lukket ind, når lysene på træet er tændt og alt gjort klart til aftenen. Sådan forsøger vi stadigvæk at gøre det, griner hun.

Til sidst er der det med gaverne. Cecilie ved hvert år længe i forvejen, hvad hun ønsker sig til jul. Problemet er, at hun glemmer det igen, og når hun så skal skrive ønskeliste, er hun helt tom og synes slet ikke, at hun ønsker sig noget som helst.

– Nå, men det er jeg vist ikke ene om. I hvert fald kender jeg mange med det problem, siger hun.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.