Annonce:
Annonce:

Pilou fra 'Borgen' - Jeg drikker, som det passer mig

Den 28-årige skuespiller er på rekordtid kommet i pressens søgelys, men han har ikke af den grund tænkt sig at ændre på sin livsstil

- Jeg er så gammel, at jeg har nogle holdepunkter i mit liv, der gør, at jeg ikke behøver indrette mig efter pressens skriverier, siger Pilou Asbæk, der for alvor er kommet i mediernes søgelys pga. af sin rolle i 'Borgen'. (Foto: Jan Unger)
- Jeg er så gammel, at jeg har nogle holdepunkter i mit liv, der gør, at jeg ikke behøver indrette mig efter pressens skriverier, siger Pilou Asbæk, der for alvor er kommet i mediernes søgelys pga. af sin rolle i 'Borgen'. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Pilou Asbæk kommer strygende ind gennem døren til sin agents kontor – præcis på klokkeslættet, men undskylder alligevel sin sene ankomst til vores møde.

Han får stukket et krus te i hånden og spøger om det er i orden, at han gumler tyggegummi.

Hen over efteråret er den 28-årige skuespiller blevet folkeeje under navnet Kasper Juul, spindoktor for statsminister Birgitte Nyborg i DR-serien ’Borgen’. Han er nu så stort et navn på den hjemlige stjernehimmel, at Se og Hør i denne uge har kåret ham til Ugens Brandert.

– Ja, det er altså noget, jeg ikke har prøvet før, men så kan jeg sætte et flueben ved det på ’to do’-listen over ting, der skal nås, inden man fylder 30, siger han med et veloplagt smil – som om han oprigtigt morer sig over ’æren’.

– Jeg skal ikke ændre på mig selv og mine byture, fordi jeg er med i en tv-serie. Jeg er så gammel, at jeg har nogle holdepunkter i mit liv, der gør, at jeg ikke behøver indrette mig efter pressens skriverier. Man har de fejl, man har – ikke at jeg synes, det er en fejl at gå i byen, men lad os så sige karaktertræk. Og dem skal man da stå ved, så længe det ikke skader andre.

– Jeg har egentlig slet ikke gjort mig tanker om, at jeg nu skal til at kigge mig over skulderen og spejde efter fotografer.

Forskellen mellem karakteren Kasper Juul og privatpersonen Pilou Asbæk beskriver han som afstanden mellem København og Skagen.

Utallige gange er han blevet stoppet på gaden og over køledisken i supermarkedet, hvor både mænd og kvinder har genkendt ham og har villet sige et par ord om hans rolle:

– Jeg har stort set kun fået ros. Både mænd og kvinder synes, han er en fed karakter, selv om han kan optræde kynisk. Jeg tror, mange unge kan identificere sig med rollen – Kasper er et menneske, der i høj grad handler med hjernen, men alligevel også har lidt hjerte med. Jeg tror, mange kvinder gerne vil kramme ham, selv om han også indbyder til, at man stikker ham en.

– Hvad med dig selv?


– Jeg handler 100 procent med hjertet. Jeg er ’in it for love’. Kærlighed og passion er min største drivkraft. Lige nu i hvert fald. Måske jeg, når jeg er blevet en gammel, sur mand, ender med at vælge roller ’for the money’.

– Halvanden million seere, der kigger på dig hver søndag aften, og mange kvinder synes, du – eller Kasper Juul – er ret lækker ...


– Ja, tre millioner øjne. Jamen, det er så fiktivt. Og helt vildt. Nu er der jo forskel på Kasper Juul og mig. Vi er virkelig forskellige, og hvad angår det der med lækkerhedsfaktor – der er jeg kropumulig.

– ’Han må da have et spejl, så han selv kan se det’, sagde en kvindelig kollega til mig, inden jeg skulle møde dig.

– Det er sødt. Du må hilse hende, men det er altså ikke kruk. Det er et faktum. Jeg tror, der er nogen, som har forelsket sig i min karakter og ikke i mig.

– Modsat Kasper virker Pilou til at have et godt privatliv?


– Jamen, jeg er da vanvittig glad. Både for mit arbejds- og privatliv. Alle ønsker vel at have en dejlig kæreste og at være lykkelig. Og jeg har en dejlig kæreste (dramatikeren Anna Bro, 30 år, red.) og er ... Lykkelig er et stort ord, men glad. Her og nu går det så godt. Det må være nok. Alle har krav på at have en slags fristed. For mig er det mit privatliv.

– Så vi skal ikke vente reportager i stil med ’Sådan bor Pilou’?

– Nej. Sådan har jeg det i hvert fald nu. Men man skal passe på med ordet aldrig.

– Kan du ikke forstå interessen for dig?

– Jooh, Pilou forsøger – nærmest genert – at glide af på spørgsmålet og begynder i stedet at tale om et af sine egne idoler fra fodboldens verden:

– Jeg bliver duperet, hvis jeg møder William Kvist (FCK-spiller, red.) – ikke at jeg har gjort det, men det ville jeg blive. Men jeg har mødt Erik Mykland (tidligere FCK-spiller, red.). Han var så sej – jeg har stor respekt for mennesker, der både kan deres arbejde og tør holde fast i deres personlighed. Som tør sige ’sådan er jeg’. Man skuffer både sig selv og alle andre, hvis man forsøger at bygge et eller andet billede op, som ikke har hold i virkeligheden.

– Du er altså inkarneret FCK’er?

– Ja, og med fast sæsonkort til Nedre C – altså lige indtil denne sæson, hvor jeg droppede det på grund af arbejdet med ’Borgen’. Men jeg skal have det igen. For mig er fodbold en slags energiopladning, siger han og fortæller, at han stadig jævnligt mødes med en flok gamle kammerater for selv at sparke til bolden.

– I forhold til, hvor meget jeg har spillet, er jeg utrolig dårlig. Jeg ville ønske, jeg var bedre til fodbold, siger han og får i samme åndedrag fortalt, at han var på plads i Parken forleden til braget mellem FCK og Barcelona.

– Yeah. Det var ugens oplevelse. Det og så, at vi nu er i gang med at optage næste blok af ’Borgen’. Vi er i gang med afsnit 13 og 14. Jeg havde slet ikke gjort mig tanker om, at det er så hårdt arbejde, men hvor er det fedt at få lov til at beskæftige mig med en og samme karakter i to år. Det er er privilegium, jeg gerne vil opleve igen. Det er så tilfredsstillende.

– O.k., du er altså dårlig til fodbold. Hvis jeg spørger din kæreste, hvad du ellers har af ’fejl og mangler’, hvad vil jeg så få at høre?

– Hmm, det ved jeg altså ikke.

– Noget af det klassiske med ikke at slå toiletbrættet ned ...

Pilou afbryder:

– Nej, for det er uhygiejnisk. På det punkt er jeg meget pertentlig. Jeg holder også fast i, at tandbørster skal opbevares i et skab.

– Du lyder som enhver kvindes drøm?

Igen bliver blikket genert og svaret går i en anden retning:

– Jeg prøver at have respekt for andre mennesker. At være et ordentligt menneske og huske at sige tak. Og jeg bryder mig ikke om at dømme folk. Møder jeg et meget bombastisk menneske, bliver jeg mere forundret end fordømmende. Så vil jeg gerne vide, hvorfor de har de der bombastiske holdninger, hvordan de er opstået, og hvor de vil hen med deres holdninger. Uden andre mennesker er vi meget lidt.

– Jeg er så heldig at være en nogenlunde talentfuld skuespiller, men uden et godt manuskript, en god instruktør, en dygtig kameramand osv. ville jeg jo ikke kunne lave det, jeg gør.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: