Annonce:
Annonce:

Lisbeth Knudsen: Plummer opfinder horrible løgnehistorier

En påstand om, at Berlingske Medias nuværende koncernchef Lisbeth Knudsen fiflede med regnskaberne, har fået den tidligere DR-nyhedsdirektør helt op i det røde felt

Kenneth Plummer er i disse dage en gevaldig tur igennem mediemøllen.Blandt andet på grund af skarpe udtalelser om sine tidligere kollegaer. (Foto: Per Folkver)
Kenneth Plummer er i disse dage en gevaldig tur igennem mediemøllen.Blandt andet på grund af skarpe udtalelser om sine tidligere kollegaer. (Foto: Per Folkver)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Klik ovenfor og hør optagelsen, der måske kan fælde DRs generaldirektør Kenneth Plummer.

I den journalistiske biografi med den mærkværdige titel 'Plummer - Summen af kardemommen' - der udkommer i morgen - går forfatteren Kurt Lassen tæt alverdens rygter om en af Danmarks mest magtfulde mediepersonligheder.

I bogen bliver der blandt andet talt mindre pænt om Berlingske Medias nuværende koncernchef Lisbeth Knudsen, der i sin tid som DR-nyhedsdirektør bliver beskyldt for ikke at have orden i regnskaberne.

- Der var et officielt regnskab i Nyhederne og så et de facto-regnskab, de selv fedtede rundt med. Nyhederne var ikke det eneste sted, det fungerede sådan. Det er jo fyringsgrund, grænsende til det kriminelle, i forhold til økonomistyring. Hvis du gør sådan noget i en privat virksomhed, ryger du fandeme næsten i fængsel, siger Kenneth Plummer i bogen.

Annonce:

Ekstremt behov for selvpromovering
De beskyldninger har Lisbeth Knudsen ikke tænkt sig at finde sig i, og hun beskylder Kenneth Plummer for mangel på indsigt i de økonomiske forhold i DR.

- Kenneth Plummers udtalelser er ikke alene vanvittige og viser hans mangel på indsigt i de økonomiske forhold, men de er også groft injurierende. Han må da virkelig have et ekstremt behov for selvpromovering, når han opfinder den slags horrible løgnehistorier, siger Lisbeth Knudsen i bogen.

Trods de beskyldninger har Lisbeth Knudsen ikke tænkt sig at anlægge injuriesag mod Plummer.

- Det synes jeg vil være at gøre for meget ære af ham, siger hun til Mediawatch.

I problemer til halsen
Konflikten med Lisbeth Knudsen kan dog meget vel vise sig at være Kenneth Plummers mindste problem.

Plummer skal nemlig på to dage finde på en god forklaring på, hvorfor han tilbød bogens forfatter Kurt Lassen fortrolige oplysninger om kandidater til jobbet som DR-generaldirektør i bytte for at forfatteren så skulle undlade saftige detaljer om Plummers privatliv.

Annonce:

Plummer-sagen nåede sit forløbige klimaks i dag, da den tidligere borgmester i Hørsholm, Uffe Thorndahl, meldte DRs generaldirektør til Københavns Politi for overtrædelse af straffelovens §152, hvor der står, at man kan straffes med bøde eller op til seks måneders fængsel, hvis man i 'offentlig tjeneste' videregiver eller udnytter fortrolige oplysninger.

Ualmindelig dumt
Kenneth Plummer beklager på dr.dk sine samtaler med Kurt Lassen.

- Det er rigtigt, at jeg har talt med journalisten om navnene på kandidaterne i forbindelse med generaldirektørstillingen i 2005. Og uanset om man vurderer disse oplysninger til at være fortrolige eller ej, så burde jeg ikke have delt min viden med ham. Jeg burde selvfølgelig have holdt det for mig selv. Det var ualmindelig dumt og ubetænksomt, og det fortryder jeg i dag, siger Kenneth Plummer.

Redegørelse i løbet af et par dage
DRs bestyrelsesformand har, som følge af oplysningerne i den nye bog, bedt om en redegørelse for forløbet, hvor generaldirektøren forklarer omstændighederne omkring samtalen.

Denne redegørelse bliver, ifølge generaldirektør Kenneth Plummer, udarbejdet og afleveret til bestyrelsen i løbet af de kommende dage. Det oplyser DR.

Annonce:

LÆS OGSÅ:Plummer erkender julefrokost-kysseri

LÆS OGSÅ:Plummer politianmeldt

LÆS OGSÅ:Plummer skal stå skoleret

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: