Lene Siel føler sig snydt for millioner

Lene Siel havde dårlige aftaler med sit tidligere pladeselskab. Derfor har hun aldrig tjent de millioner, hun kunne have tjent, fortæller hun i ny bog

- Det undrede mig, at jeg skulle sælge 48.000 plader, før jeg ville tjene den første kroner, siger Lene Siel, der i dag sender sin første bog på gaden. (Foto: Kim Agersten)
- Det undrede mig, at jeg skulle sælge 48.000 plader, før jeg ville tjene den første kroner, siger Lene Siel, der i dag sender sin første bog på gaden. (Foto: Kim Agersten)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Hun har solgt over en million plader i Danmark. Og det er rigtig mange. Normalt ville det betyde millioner på bankkontoen, men ikke for sangerinden Lene Siel.

I en ny selvbiografisk bog fortæller Lene Siel, hvordan hun i årevis har ladet sig nøje med elendige pladekontrakter, som ikke har givet hende den fortjeneste, hun burde have haft.

- Men selv om jeg godt vidste, at jeg selv havde ansvaret for mine kontrakter og skulle have ladet en advokat tage sig af dem, følte jeg mig alligevel udnyttet, fortæller Lene Siel i biografien 'Spejlvendt', der udkommer i dag, fredag.

Udnyttet og trynet
Lene Siel fortæller i bogen om, hvordan hun føler sig udnyttet og trynet af sin manager gennem mange år. Først i 2007 i forbindelse med cd'en 'Great Moments' indså hun, at hun ikke fik en stor nok bid af kagen.

- Det undrede mig, at jeg skulle sælge 48.000 plader, før jeg ville tjene den første kroner, lyder det fra Lene Siel i bogen.

De dårlige kontrakter betød ifølge Lene Siel, at hun ikke er blevet millionær på sin musikalske karriere. Det burde hun ellers have været med det imponerende pladesalg, hun har præsteret.

Dårlige med aftaler
- Jeg er trods alt også én af de bedst sælgende kunstnere herhjemme, men jeg kom aldrig i nærheden af millionerne, fordi mine aftaler var så dårlige, fortæller sangerinden i bogen.

I dag har Lene Siel brudt med den barske manager og pladeselskabet. Et brud, der ifølge sangerinden ikke har været kønt. Pladeselskabet holder nemlig fast i en række rettigheder til stor gene for sangerinden.

- Min hjemmeside, som hed www.lenesiel.dk, havde jeg for eksempel ikke adgang til efter 2007. Derfor blev den heller ikke opdateret, hvilket var ærgerligt for mine fans, fortæller Lene Siel.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind