'Borgen'-Benediktes store sorg

- Jeg har haft mange sorger, siger Benedikte Hansen, der er aktuel som journalist Hanne Holm i DR's dramaserie 'Borgen'. Begge hendes brødre blev narkomaner og er nu døde

Hanne Holm i skikkelse af Benedikte Hansen var tilbage i søndagens afsnit af 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel)
Hanne Holm i skikkelse af Benedikte Hansen var tilbage i søndagens afsnit af 'Borgen'. (Foto: Mike Kollöffel)

I denne uges udgave af ugebladet SØNDAG taler den 'Borgen'-aktuelle skuespiller Benedikte Hansen ud om sit arbejds- og privatliv.

Benedikte Hansen fortæller blandt andet ærligt om tabet af sine to storebrødre, der begge var narkomaner.

- Jeg mistede min bror for snart to år siden. Det var tungt. Vi var fem søskende. Jeg er den yngste, og der var 12 år op til den ældste. Vi har mistet de to, to brødre, de ældste. Faktisk gik det galt for dem begge i de glade 60'ere. De blev begge junkier, siger Benedikte Hansen til ugebladet og fortsætter:

- Den ene døde dengang af en overdosis. Og den anden døde så for snart to år siden. Af cancer. Min bror var misbruger hele sit voksne liv. Han havde været narkoman, et misbrug som han kom i behandling for og blev fri af, indtil det blev afløst af et alkoholmisbrug, siger Benedikte Hansen.

Velbesøgt begravelse
Til ugebladet fortæller hun desuden, at selv om hendes bror i mange menneskers øjne levede et tragisk liv, så mindes hun ham som en sød og kærlig mand og et meget omsorgsfuldt menneske.

- Han huskede altid at spørge til dem, der havde det lidt dårligere end ham selv, men også til dem, der havde det lidt bedre. Han fulgte altid med, huskede altid. Til hans begravelse, var der så mange mennesker, og for dem havde han betydet uendeligt meget, kunne man se, siger Benedikte Hansen.

Jeg er skide ligeglad!
Benediktes bror levede ifølge hende ikke op til samfundets normer og almindelige menneskers forestillinger om 'et rigtigt liv'. Og på det punkt minder bror og søster en del om hinanden.

- Jeg synes selv, at jeg i mange år har ligget under for, hvad andre måtte mene om mig, eller hvad jeg skulle leve op til. Men ved du hvad: en af de virkelig gode ting ved at blive ældre er, at man bliver bedre til at give sig selv lov til at sige: 'Jeg er skide ligeglad med, hvad andre måtte tænke!, siger Benedikte Hansen.

LÆS OGSÅ:Begavet underholdning på 'Borgen'