Maria Hirse ramt af to hjertetilfælde

Den tidligere bogstav-vender i TV2's 'Lykkehjulet' Maria Hirse fortæller i en ny bog om de mange sygdomme, der fulgte i kølvandet på de spiseforstyrrelser, hun led af i mange år

Maria Hirse er sund og rask idag. Og har aldrig været kønnere. Men i forbindelse med sine tidligere spiseforstyrrelser fik hun altså to hjertetilfælde.(Foto: Jesper Stormly Hansen)
Maria Hirse er sund og rask idag. Og har aldrig været kønnere. Men i forbindelse med sine tidligere spiseforstyrrelser fik hun altså to hjertetilfælde.(Foto: Jesper Stormly Hansen)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Selv om hun i en årrække levede på de bonede gulve og var en af mediernes darling som bogstavvender i TV2's 'Lykkehjulet' og som kæreste til Playboy-millionæren Peter Asschenfeldt, har Maria Hirses liv ikke altid været en dans på roser.

Det beskriver hun tydeligt i bogen 'Når mad er din fjende', der sætter fokus på de mange psykiske og fysiske lidelser, som spiseforstyrrelser kan have på kroppen.

I bogen laver Maria Hirse interviews med adskillige mennesker, der lider af spiseforstyrrelser, men hun fortæller også i høj grad om sin egen spiseforstyrrelse, som det tog hende flere år at komme over. Maria Hirse fortæller oven i købet i bogen, at hun lige siden de slemme år med spiseforstyrrelserne har kæmpet hårdt for at få et godt helbred igen.

Min hjerne begyndte at fungere igen
Og det føltes også næsten som en åbenbaring for hende, da hun fik kontrol med sin spiseforstyrrelse:

- Min hjerne, der havde fungeret på nedsat blus i næsten to år, blev vakt til live igen, og sikke det sparede mig tid, når jeg lavede lektier. Pludselig kunne jeg huske igen, og jeg behøvede ikke at læse teksterne flere gange, før de sad fat. Det var egentlig ret skræmmende at finde ud af, at det havde påvirket min hjerne. Senere fandt jeg ud af, at det desværre også havde påvirket flere af mine organer, skriver Maria Hirse i sin bog 'Når mad er din fjende'.

Maria Hirse, der i dag både er familie-terapeut og forfatter, går i bogen også i dybden med, hvilke konsekvenser spiseforstyrrelserne fik for de følgende år i hendes liv.

- Et par år senere fik jeg nemlig konstateret Colitis Ulterosa (blødende tarm), og det er jeg ikke et sekund i tvivl om skyldtes mit forbrug af afføringspiller. Da jeg var 22 år gammel, fik jeg mit første hjerteanfald og tre år efter mit andet, selvom jeg altid har dyrket motion og levet relativt sundt. I det hele taget har jeg kæmpet lige siden for at få et godt helbred igen, lyder det fra Maria Hirse.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING