Annonce:
Annonce:

'Miss World'-navnet misbruges

Lisa Lents, direktør for Miss World i Danmark, er frustreret over, at varemærket 'Miss World' misbruges af et utal af useriøse skønhedskonkurrencer

Lisa Lents håber på ansøgninger fra mange smukke danske piger.
Lisa Lents håber på ansøgninger fra mange smukke danske piger.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Lisa Lents, direktør for Miss World i Danmark, sætter nu alle kræfter ind på at finde den helt rigtige kandidat til at repræsentere de rød-hvide farver i Kina til oktober.

Misbrug af Miss World-navnet kan dog indebære, at danske piger med de største vinderchancer holder sig væk.

Der har ikke været afholdt en Miss Danmark konkurrence i mange år, så udvælgelserne til de store internationale skønhedskonkurrencer er udelukkende foregået via castings.

Samtidig har der været stor forvirring om Miss World konkurrencen i Danmark, da mange mindre skønhedskonkurrencer øjensynlig uhæmmet benytter sig af alverdens World-titler.

- Konkurrencen Miss Leisure, der afholdes i Kina, og som har til formål at promovere turisme i Kina, er blevet kaldt Miss World Leisure.

Annonce:

Tyrkisk navneforvirring
Lige som den lille konkurrence, de afholder i Tyrkiet med 20 deltagere, er blevet kaldt Miss World Civilization (en skønhedskonkurrence dansk/norske May-Britt Trontveit vandt i 2009).

I virkeligheden hedder konkurrencen Miss Civilization, eller Miss Civilization of the World.

- Det samme er sket med Miss Exclusive of the World, som i medierne adskillige gange er blevet kaldt for Miss World Exclusive, eller som simpelthen sidestilles med Miss World, forklarer direktør Lisa Lents.

Modeller forbydes at deltage
De mange mindre konkurrencer er ifølge Lisa Lents desuden stærkt medvirkende til, at store modelbureauer som Elite, Unique og Scoop Models nærmest forbyder sine modeller i at deltage i fx Miss World og Miss Universe.

- Forvirringen omkring Miss World konkurrencen er selvfølgelig frustrerende for mig som direktør, da ingen af disse her skønhedskonkurrencer har det mindste med den officielle Miss World at gøre, siger Lisa Lents, som håber meget på at modtage ansøgninger fra piger, der er tilknyttet nogle af de store modelbureauer.

Annonce:

- Jeg arbejder hårdt på at markere Miss World som hørende til eliten. Langt de fleste deltagere fra andre lande er enten fuldtids- eller deltidsmodeller, og mange er tilknyttet internationalt kendte bureauer.Sådan håber jeg også, det kan blive her i Danmark, siger Lisa Lents.

Ugift og barnløs
Direktør Lents er til årets konklurrence på udkig efter en pige i alderen 17 – 24 år, der er ugift og ingen børn har. Vedkommende skal desuden være dansk statsborger (er man statsløs, vil der blive søgt dispensation), og så skal man hverken have optrådt nøgen eller topløs.

Man skal desuden have mulighed for at rive en hel måned ud af kalenderen, da årets Miss World afholdes i Kina fra 1. – 30. oktober, fortsætter Lisa Lents, der tidligere på året oplevede stor succes i forbindelse med Mr. Univers konkurrencen 2010, den smukke taekwondo-pige også har ansvaret for. Her evnede danske deltager Anders Houmann nemlig at klemme sig ind i top 15, som første dansker nogensinde.

Annonce:

Danmark har endnu ikke vundet den eftertragtede Miss World titel, men muligheden er helt klart tilstede, også i år – og der venter kæmpe oplevelser og muligheder for den underskønne pige, der i sidste ende trækker det længste strå ude i Kina.

Installeres i luksuslejlighed
Vinderen af Miss World flytter nemlig direkte til London, hvor hun installeres i en luksuslejlighed.

Hertil kommer en præmiecheck på 100.000 dollars og en bunke modelkontrakter, der krydret med selve titlen kan kickstarte enhver ung piges selv mest heftige drømme om for alvor at komme frem i rampelyset.

Halle Berry fik gang i karrieren ved at deltage i Miss World tilbage i 1986, og vores egen Lisa Lents, der nu er kommet 'om bag scenen', blev via den verdensomspændende skønhedskonkurrence i 2008 for alvor landskendt – og scorede sig som bekendt efterfølgende en plads i 'Vild med dans'.

Annonce:

Udstråling og gå-på-mod
- Castingen til årets konkurrence begynder lige om lidt, og det handler om at finde frem til en ung og smuk kvinde, der evner at slå benene væk under de fleste. Desuden er det vigtigt for mig, at den danske Miss World repræsentant ikke kun ser smuk ud på billeder. Hun skal have masser af gå-på-mod, udstråling og stor tilstedeværelse, når hun træder ind i et lokale.

Piger fra mere end 120 lande er i år repræsenteret, og i løbet af måneden, hvor de løbende kæmper om dommernes gunst, skal pigerne stille op til en bunke billeder, video og interviews, samt naturligvis evne at skille sig positivt ud på scenen, når det for alvor går løs om topplaceringerne.

- Man skal turde og evne at være på, for ellers får man det hurtigt meget svært.

Ikke mindst i konkurrencen mod de ofte meget rutinerede skønhedsdronninger fra Sydamerika, som om nogen lever og ånder for netop denne konkurrence, fortsætter Lisa Lents, der selvfølgelig vil gøre alt for at hjælpe den kommende danske deltager med gode råd og vejledning.

Blev nummer 16
Lisa Lents har jo trods alt selv stået i situationen, hvor hun endda blev vurderet til at være blandt favoritterne. Bookmakerne skød hende til at slutte i top 4.

Annonce:

Det endeligt resultat blev dog en top-16 placering, som Lisa var fuldt ud tilfreds med.

- Jeg håber at få en masse ansøgninger, også fra piger, som måske længe har overvejet muligheden, men som endnu ikke har turdet tage chancen.

Da jeg i sin tid selv blev spurgt, om jeg ville komme til casting, blev jeg enormt overvældet og beæret. Jeg havde nemlig haft drømmen i mange år, men turde simpelthen ikke melde mig.

- Men det gik jo ret fint, slutter den smilende direktør.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: