Søs Egelind skal skilles

Har været sammen i 25 år: Efter en hård kamp mod kræft i to omgange og en revnet lever efter et hestespark er kærligheden også gået i stykker

Ulykkerne er regnet ned over Søs Egelind de seneste år. (Foto: Polfoto)
Ulykkerne er regnet ned over Søs Egelind de seneste år. (Foto: Polfoto)
Følg Danske kendte

Den populære skuespiller og entertainer Søs Egelind skal skilles fra sin svenske partner gennem 25 år, filmfotografen Bjørn Blixt.

Det bekræfter hendes mor over for Ekstra Bladet.

Parret nåede dermed kun at være gift i fire år, da de blev smedet sammen i 2006 efter 21 år som kærester.

51-årige Søs Egelind, som er døbt Hanne Egelind, ønsker ikke selv at kommentere bruddet over for Ekstra Bladet.

– Det er ikke noget, som vi synes angår pressen. Men hvis I skal skrive om det, håber jeg, at det sker i en sober tone, siger hendes mor over telefonen.

Ville kæmpe for kærligheden

Egelind og Blixt har sammen døtrene Molly og Carla på hhv. 22 og 17 år og har siden 2002 drevet et økologisk landbrug lidt uden for Hillerød i Nordsjælland.

Det er endnu uvist, om den ene af parterne er fraflyttet landbruget.

Søs Egelind gav så sent som i 2008 over for Berlingske Tidende udtryk for, at hun og Blixt var stærke, fordi de ville kæmpe for hinanden, og at netop det kunne være forklaringen på, at de havde holdt sammen i så mange år.

– Hold da kæft, det er mange år. Uhørt lang tid i vores branche. Men han er skilsmissebarn som jeg selv, og vi har talt en del om, at man måske bliver mere trofast af det som voksen. Man vil i hvert fald kæmpe. Sådan har vi haft det. Måske har vi villet kæmpe mere for at komme gennem kriser end andre. Har set gennem fingre med ting. Jeg tror det.

Fik kræft to gange

Mens Søs Egelind har haft stor professionel succes de seneste mange år, har privatlivet været præget af besværligheder og dramatik, som nu kulminerer med skilsmissen.

Karrieren har kørt på skinner via samarbejdet med Kirsten Lehfeldt i satireprogrammet 'Søs og Kirsten' og senere 'Kongeriget', og hun har samtidig tjent kassen på at lægge stemme til dukken Harry i DSB-reklamerne samt på en lang række andre reklamefilm.

Men privat har hun oplevet store nedture. Hun blev for fire år siden ramt af lymfeknude-kræft, som nåede at udvikle sig ganske alvorligt.

– Det viste sig, at jeg var alvorligt syg. Lægerne åbnede min krop og konstaterede, at jeg havde lymfeknudekræft i tre organer, og at det ikke rigtig var noget, der kunne fjernes med kniv, sagde hun til B.T. i fjor.

Hun måtte derfor igennem en lang og hård kemo- og strålebehandling.

Et år senere blev hun ramt af modermærkekræft på det ene ben, men også denne gang sejrede den seje kvinde over sygdommen.

Revnet lever efter hestespark

Som om det ikke var nok, blev hun i 2006 sparket af sin hest. Den ramte hende så hårdt og uheldigt, at hun fik en revne i leveren.

– Så tænkte jeg, at nu har jeg da fået, hvad jeg skal have for at lære, at jeg er stærk, sagde hun efterfølgende til B.T.

Men sådan skulle det altså ikke være.

Nu skal hun lære at leve uden sin livsledsager gennem så mange år. Og samtidig udsætter hun døtrene for noget, som hun selv led under som barn.

Hendes mor og fars skilsmisse da hun var seks år, tog nemlig enormt hårdt på hende.

– Det var frygteligt. Man var skifting. Outcast. Lærerne drillede mig også med det. Men så har man da prøvet at være perker, sagde Egelind i 2008.

Scorer kassen på reklamer

Der er et økonomisk lyspunkt i Søs Egelinds prøvelser.

Siden 2003 har hun haft en yderst lukrativ sidebeskæftigelse ved siden af diverse teater-, tv- og filmroller.

Hun har lagt stemme til en lille, lilla dukke ved navn Harry i de kendte DSB-reklamer, hvor hun optræder sammen med Søren Pilmark.

Derudover medvirker hun i et hav af andre reklamer –mange husker hende nok fra Skousen-reklamerne –og det skæpper rigtig godt i skuespillerens kasse.

– Jeg har fandeme tjent penge. Det har jeg, erkender hun i et interview med Berlingske Tidende fra 2008.

– Men man er jo opdraget til, at det må man ikke som kunstner. Og tilmed at tjene penge på reklamefilm – det er virkelig fy, siger hun.

Det går dog ikke Søs Egelind på, for hun griner hele vejen til banken.

– Jeg er med for at tjene penge, ja, men også fordi jeg kan stå inde for filmene. ...de gør, at jeg får en særlig frihed, lød det fra Egelind.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby