RIG - Pernille Rosendahl

'X Factors' middelklasse-par Pernille Rosendahl og Johan Wohlert kan kun drømme om de penge, som Remee og Soulshock tjener. (Foto: Thomas Lekfeldt)
'X Factors' middelklasse-par Pernille Rosendahl og Johan Wohlert kan kun drømme om de penge, som Remee og Soulshock tjener. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Pernille Rosendahl Larsen, som The Storm-sangerinden rigtigt hedder, er nok den fattigste af de tre ’X Factor’-dommere, selv om ingen dog behøver ynke hende.

Den tidligere korsanger i Savage Rose bor i dag i en lejlighed på Frederiksberg Alle i København sammen med sin mand, Johan Wohlert fra The Storm, tidligere Mew, og parrets lille søn, Tristan, som blev født i 2006. Ved siden af musikken har hun arbejdet som projektudvikler på et webbureau.

Pernille Rosendahl har ikke fået noget foræret, men har arbejdet hårdt for at slå igennem som sangerinde og sangskriver.

I 1997 startede hun sit eget band, Swan Lee, og kæmpede i årene efter for at slå igennem og få foden indenfor hos pladebranchen. Swan Lee endte med at blive et af Danmarks populæreste bands, og i 2002 og 2004 blev Pernille Rosendahl årets sangerinde ved Zulu Awards og ved Danish Music Awards i 2005.

Floppende stormvejr
Pernille forlod Swan Lee i 2005. Samme dag havde hun været til lægen, som havde bekræftet, at hun var gravid, selv om hun havde taget p-piller. Graviditeten blev en øjenåbner for Pernille Rosendahl, som i 2006 dannede The Storm sammen med barnets far, Johan Wohlert.

Parret har dog ikke haft særlig stor succes med deres gruppe. Når de spiller i Vega, er det i den lille sal. Og parrets første plade ’Where the Storm Meets the Ground’, der udkom i 2008, og som der var mega forventninger til, floppede.

’Hvis man putter for meget vand i skinken, så sprækker den’, er Pernille Rosendahl citeret for at sige i den forbindelse. Forventningerne var skruet alt for højt op af pladeselskabet, Universal.

Klog af skade stiftede parret produktionsselskabet W/R production, og i 2009 udkom deres seneste album ’Black Luck’ på pladeselskabet Target. Ifølge direktør Michael H. Andersen har albummet solgt cirka 10.000 eksemplarer.

Bestyrelsesmedlem
Pernille Rosendahl sidder desuden i bestyrelsen for Gogo Records Aps. Selskabets hovedaktivitet er produktion og distribution af musik, videoer m.m. Ifølge det seneste regnskab har selskabet haft en bruttofortjeneste på 56.118 kroner og et nettoresultat på 32.528 kroner.

Pernille Rosendahl er blevet eksponeret voldsomt som sangerinde under ’X Factor’, og hendes mand, der ellers efter sigende ikke interesserer sig for ’X Factor’, har da også fundet vej til studiet for at følge sin hustru.