Lis Løwert er død

Skuespillerinden Lis Løwert er død, få dage før sin 90-års fødselsdag. Hun huskes især for rollen som dyrehandler Clausens kone i 'Huset på Christianshavn'

Lis Løwert og Arthur Jensen i 'Matador'. (Foto: Polfoto)
Lis Løwert og Arthur Jensen i 'Matador'. (Foto: Polfoto)
Følg Danske kendte

Lis Løwert, der er kendt for sine roller i tv-serierne 'Huset på Christianshavn' og 'Matador', er død. Det skriver Berlingske Tidende.

Danskerne fik hende allerede ind i fjernsynsstuerne, da hun fra 1970 til 1977 var med i de mange afsnit af 'Huset på Christianshavn' som den bekymrede Fru Dyrehandler Clausen. Her havde hun Paul Hagen ved sin side som den ægtemand, der knapt ænsede hende for alle sine dyr. To klassikere, som nu lever videre i nye generationers DVD-samlinger.

I alle tiders mest elskede tv-serie 'Matador' spillede hun danselærerinden Violet Vinther, der havde for store ambitioner på sønnen Arnolds vegne. Her viste hun nye sider af sit talent, hvor hun ellers gennem en lang karriere overvejende spillede sympatiske roller.

Egentlig var det meningen, at hun skulle have været seriens nervøse Frk. Jørgensen, men instruktøren Erik Balling byttede rundt på Lis Løwert og Vera Gebuhr - og resultatet er kendt af alle.

På teateret det Ny Scala (nu Nørrebro Teater) spillede hun sin sidste teater rolle - en sød fru kobbersmedemester Smidt i 'Genboerne', som også turnerede landet rundt med Det Danske Teater.

De senere år levede Lis Løwert tilbagtrukket fra scene og skærm, selv om hun ikke lagde skjul på, at hun nu alligevel gerne ville have spillet en enkel rolle i ny og næ.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt