Kendis-Danmark på kokain

De rige. De kendte. Skuespillerne. Politikerne. Kokain har længe været at finde i næseborene i samfundets højeste lag

Ekstra Bladet bragte i 2006 billeder af skuespiller Robert Hansen, der tager en bane coke. (Foto: Ekstra Bladet)
Ekstra Bladet bragte i 2006 billeder af skuespiller Robert Hansen, der tager en bane coke. (Foto: Ekstra Bladet)
Det vakte opsigt, da der i 2006 blev fundet spor af kokain på tre toiletter på Christiansborg. Hvem der havde brugt toiletterne til at indtage det ulovlige og farlige stof vides ikke.

Men at der var stoffer på Christiansborg er langtfra enestående.

I forbindelse med tv-konkurrencen ’Vild med dans’ blev der fundet spor af kokain på toilettet efter den lukkede afslutningsfest for deltagerne på Mono Bar i København.

Robert ikke alene
Skuespilleren Robert Hansen –  der blev kendt med ’Anja og Viktor’-filmene –  er flere gange blevet sigtet for at være i besiddelse af stoffet, siden han første gang blev taget med kokain i 2001.

Robert Hansen er ikke alene. For nogle år siden blev skuespilleren Thomas Bo Larsen anholdt på in-stedet Nasa med to poser kokain på sig. Dengang sagde han:

– Jeg har lavet en kæmpefejl. Jeg har dummet mig ad helvede til. Det var én dum fejl, men jeg vil ikke tale om det. Jeg vil ikke ødelægge min familie.

Andre står frem
Andre musikere og stjerner har fortalt om deres brug af kokain. F.eks. rapperen Jokeren:

– Der er ikke noget odiøst i det, jeg ser det ikke som et misbrug, men mere som et forbrug. Ligesom jeg også drikker øl og drikker kaffe. Men jeg er åben omkring det. Jeg siger: Ja, jeg tager kokain, sagde Jokeren til Ekstra Bladet i 2003.

Radiovært og sanger Alex Nyborg Madsen har også været på kokainvognen.

– Jeg røg ud i kokainmisbrug ret sent i mit liv. Jeg syntes, jeg burde prøve, når vi var ude at spille. Til sidst kunne jeg ikke være nogen steder uden kokain.

Den tidligere rapper fra Rockers By Choice Øyvind Hagen-Traberg har fortalt om den dag, han stoppede med kokain. Han stod med sin nyfødte søn i armene, da flyene bragede ind i tvillingetårnene i New York, og tænkte:

– Nu skal det være slut med kokainen.

Pantanis danske kæreste
Christina Jønsson var kæreste med cykelstjernen Marco Pantani. Et par måneder efter hans død i 2004 fortalte hun til Ekstra Bladet, hvordan Pantani fik hende til at tage kokain:

– De virkelige problemer begyndte i 1999, da Marco blev taget i at bruge doping under Giro d’Italia. Straks efter begyndte han at tage kokain. Jeg var fortvivlet og meget bange, fordi jeg er imod stoffer, men Marco sagde, at jeg også skulle tage kokain, hvis jeg elskede ham. Han sagde, at han behøvede min støtte, og at han havde en fornemmelse af, at jeg bedrog ham.