Annonce:
Annonce:

Eriks vej fra toptunet nørd til milliardær

Det ku’ være så godt: Erik Damgaard begyndte med at tune knallerter og endte med at blive en af landets rigeste mænd

Microsoft gjorde Erik Damgaard til milliardær. Så kunne han jo godt investere nogle hundrede kroner i Bill Gates som havenisse. (Foto: Scanpix)
Microsoft gjorde Erik Damgaard til milliardær. Så kunne han jo godt investere nogle hundrede kroner i Bill Gates som havenisse. (Foto: Scanpix)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Han var den store knægt, der tunede knallerter og solgte dem til kvarterets andre knægte. Men bag mekanikeren gemte sig en dreng, der ville være milliardær.

Og som voksen fik sin drøm opfyldt.

For mens hele Danmark de senere år er blevet vidne til den lidt kejtede mands liv, som nu forbindes med Anni Fønsby og gigantiske tab på forretningerne, så er det de færreste, der kender hele historien om Erik Damgaard.

Den amerikanske drøm
Det er nemlig ikke kun Eriks affære med bordelmutteren, der giver manuskriptforfattere våde øjne ved udsigten til at skrive den bizarre føljeton om til det hvide lærred.

Også hans fortid er som taget ud af den amerikanske drøm, hvor det står enhver frit at skabe sig gigantiske formuer ved hjælp af hårdt arbejde og troen på deres projekt.

For Erik Damgaard begyndte drømmen om at tjene penge hjemme i forældrenes kælder i den søvnige forstadsflække Bagsværd tæt på København.

Her samlede den teknisk begavede Erik knallerter og tunede dem, hvorefter han sendte sin lillebror Preben ud for at sælge dem til kvarterets fartglade knægte med besked om, at han måtte stoppe alt i lommen, der oversteg 1000 kroner.

Succesfuldt makkerpar
Et makkerskab, der begyndte i det små, men som endte med at blive en succes uden lige, da de to sønner af en assurandør og en bogholder besluttede sig for at arbejde sammen.

Vejen til privatflyene, de store biler, de overdådige boliger og de skønne kvinder kom dog ikke af sig selv, når man er barn af Parcelhusdanmark.

– Jeg har aldrig fået lommepenge. Har tjent alting selv. Gået med aviser, været købmandsbud, sparede selv op til tingene, har han tidligere fortalt om barndommen i Bagsværd.

Guldrandet idé
Her rodede han med alt mekanisk sammen med faderen i hobbyværkstedet, men hvor faderen var ud af håndværkerfamilie, havde Erik drømme om at lave lidt sværere ting end at bygge en mur.

– Jeg har altid godt kunnet lide at bruge hænderne. Men nok til det mere avancerede, har han tidligere fortalt.

Erik blev en af verdens bedste programmører, og sammen med sin lillebror Preben, der er to et halvt år yngre, besluttede han sig i 84 for at danne Damgaard A/S.

Men som en lille afviger fra historien om det hårdtarbejdende avisbud, der blev milliardær ved egen kraft, fik de to knægte lov til at låne 65.000 kroner af deres far til firmaet.

Det viste sig at være en idé af de guldrandede.

Microsoft t/r
I 1999 blev firmaet børsnoteret, hvilket gav Erik 300 millioner kroner på kontoen, og i 2002 blev Damgaard – der i mellemtiden var fusioneret med konkurrenten Navision – solgt til Microsoft, hvorefter Erik kunne stikke en milliard ekstra i lommen.

Samtidig blev det også startskuddet til halvandet år i Seattle i USA, hvor Erik Damgaard arbejdede for Microsoft og havde følgeskab af sin daværende kone, Signe, og deres børn, Sebastian og Marie-Louise.

I februar 2004 forlod han dog Microsoft-hovedkvarteret for at vende hjem til Danmark – en hel del flere kroner og erfaringer rigere.

– Nu begynder jeg et nyt liv med min hustru og mine børn. Og jeg glæder mig, sagde han i forbindelse med beslutningen om at forlade gigantforetagendet.

Skilsmisse og docu-soap
To år senere brast det nye liv i Danmark dog, da Signe og Erik måtte kaste håndklædet i ringen og indse, at de ikke længere kunne få deres samliv til at fungere.

– Vi er på en eller anden måde vokset fra hinanden. Jeg syntes ikke, vi så ens på livet og satte pris på de samme ting, har Erik tidligere fortalt om bruddet fra Signe.

Sikkert er det da også, at Signe på ingen måde billigede Eriks nye livsledsager. For da han flyttede i egen lejlighed, hvor han tog livtag med tøjvask og madlavning, snublede han over bordelmutteren Anni Fønsby, der næsten ikke kan være længere væk fra Signe rent stilmæssigt.

Og mens Erik erfarede, at hans privatliv var blevet offentligt eje efter docu-soapen med Anni, var det ikke kun hans privatliv, der forduftede.

Har mistet milliarder
Også den gigantiske formue, der på et tidspunkt var oppe på tre milliarder kroner på papiret, smuldrede hastigt med finanskrisens hærgen og menes i dag at være omkring 30 millioner kroner værd.

Og altså en hel del mindre end de 55 millioner som Signe fik tildelt i forbindelse med skilsmissen.

Inden længe kan Erik blive nødt til at begynde forfra. Om ikke med at tune knallerter, så med at programmere, som han selv har peget på, at han kan begynde på, hvis det går helt galt.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: