Modebosser på spanden

Modebosserne Uffe Buchard og Kim Grena taber millioner på deres kontor i London, byggeri i Bulgarien og det konkursramte Dansk Magazine

Modebosserne Uffe og Kim er her til gallapremiere på modefilmen 'The Devil Wears Prada'. (Foto: Anthon Unger)
Modebosserne Uffe og Kim er her til gallapremiere på modefilmen 'The Devil Wears Prada'. (Foto: Anthon Unger)

Kronprinsesse Mary uddelte hovedprisen som ’Årets danske designer’ og kendisser i hobetal stod i kø, da modebosserne Uffe Buchard og Kim Grenaa afviklede Dansk Fashion Awards 2009 på Ny Carlsberg Glyptoteket i København.

Et netop offentliggjort regnskab for deres trendfirma, Style Counsel ApS, er knap så glamourøst.

De tidligere kærester Uffe Buchard og Kim Grenaa, der driver selskabet sammen med sin nye mand, Jacob Petersen, er bogstaveligt talt på spanden, efter at de tre i årevis har omsat for tocifrede millionbeløb og hvert år har scoret et pænt millionoverskud.

Tabte millioner
En planlagt erobring af modemarkedet i London har slået fejl. Det samme har er et byggeri af fire ejendomme i Bulgarien. Og selskabet bag deres ellers roste modeblad Dansk Magazine er –  som tidligere afsløret i Ekstra Bladet –  gået konkurs.

– Jeres regnskab har tidligere været mere muntre?

– Ja, erkender Jacob Petersen, der står for økonomien i Style Counsel, mens Buchard og Grenaa tænker og udfører de store tanker.

– Har I lukket i London?

– Nej. Men også England er ramt af krise, så vi kører på lavt blus, siger Jacob Petersen.

Kostbart byggeri
Alene i London har de sat over 900.000 kr. til. Det beløb skal lægges oven i de over 1,6 mio. kr., de har mistet på Dansk Magazine. Og den runde mio. kr., de har valgt at afskrive på byggeriet af fire udlejningsejendomme i Bulgarien. Et byggeri, der skulle have været en guldrandet investering, men som foreløbig har kostet dem fire mio. kr. i byggeomkostninger – og så er husene endda ikke færdige.

– Hvem fandt på at bygge i Bulgarien?

– Det har jeg ikke lyst til at svare på, siger Jacob Petersen, og forklarer, at Uffe Buchard og Kim Grenaa har travlt med at planlægge efterårets københavnske modeuge.

I alt fik de tre sidste år et underskud i Style Counsel på 2,9 mio. kr., så firmaet egenkapital nu røg i minus med 1,9 mio. kr.

Sundt trods alt
De grundlæggende aktiviteter her i Danmark er dog så sunde, så Jyske Bank har stillet en ekstra mio. kr. til rådighed, så de kan køre videre.