Dif: Det er top-surrealistisk

Facaden er blevet skrabet af: Pludselig er popsangeren og problembarnet René Dif blevet folkehelt

René Dif under kyndig behandling af frisør og barber Jonas Shiran Larsen. Den skaldede 'AllStars'-vinder fik en tæt barbering i den gamle salon. (Foto: Benjamin Kürstein)
René Dif under kyndig behandling af frisør og barber Jonas Shiran Larsen. Den skaldede 'AllStars'-vinder fik en tæt barbering i den gamle salon. (Foto: Benjamin Kürstein)

Der er langt fra spisesedlerne ’Eventyr endt i milliongæld’ og ’AQUA-René risikerer fængsel’ til de sidste ugers avisoverskrifter, der i går kulminerede med ’Kongen af Bornholm’ og ’Difs store comeback’.

’AllStars’-koret med René Dif i spidsen hev fredag aften sejren, og checken på 250.000 kroner, hjem til Bornholm. Pengene går til børneinstitutionen Sirius i Nexø, så de kan forvandle deres have til et legeparadis.

Men også René Dif har under, og måske på grund af, tv-programmet ’AllStars’ gennemgået en forvandling.

Fra at blive opfattet som smart-i-en-fart og en popdreng med paraderne oppe, fremstår Dif nu som en blød mand, der har let til tårer og noget på hjerte.

– Det er top-surrealistisk pludselig at være folkelig. Det er en helt uvant situation, men det er selvfølgelig dejligt at opleve, at det, der bliver fokuseret på nu, er positivt.

– Jeg føler heller ikke, at jeg nogensinde passede ind i den bås, jeg tidligere blev sat i, fortæller en glad René Dif, der lige skal vænne sig til rent faktisk at ville læse, hvad der bliver skrevet om ham i aviserne.

Vil hjælpe flere børn
Det er en afslappet ’AllStars’-vinder, Ekstra Bladet dagen efter ’AllStars’-finalen har sat stævne i en rød barberstol fra 1936. I herresalonen Barb i indre København får René Dif dampende håndklæder, en gammeldags barbering og lindrende aftershave.

– Det er den eneste wellness-ting for mænd, der rent faktisk er maskulint, joker indehaver Jonas Shiran Larsen og fortsætter koncentreret barberingen af Bornholms nye gulddreng.

Men det var ikke kun Bornholm der vandt fredag aften. Det var også en sejr for manden, der tidligere var en del af pop-succesen AQUA.

– Selvfølgelig er jeg stolt. Det er en professionel sejr for mig.

På spørgsmålet om, hvordan det kan være, han nu er brudt igennem som næsten folkelig, svarer Dif, at ærligheden har været det vigtigste.

– Men var du da ikke ærlig tidligere i din karriere?

– Haha, jo! Men det er på en anden måde. Jeg er selvfølgelig også blevet ældre, og jeg stoler mere på mig selv nu, fortæller Dif, der brænder for at lære børnene på børneinstitutionen Sirius netop det: At stole på sig selv og tro på, at de er gode nok.

– Jeg har selv været anbragt på kostskole, og det var ikke mit eget valg. Det er svært at forstå som barn, hvorfor man ikke kan bo derhjemme, siger René Dif, der er i fremtiden håber at kunne gøre endnu mere for de cirka 16.000 børn i Danmark, der er anbragt uden for hjemmet.

– Præcis hvordan jeg kan gøre det, ved jeg ikke, men dem, der er interesserede, kan bare ringe, opfordrer René Dif, der i næste uge tager til Bornholm for at følge ’AllStars’-sejren til dørs.

Kæresten har støttet mig
– Der er ingen tvivl om, at hun har fået kradset en masse lag af mig, og fået mig til at hvile mere i mig selv.

René Dif indrømmer, at mødet med hans store kærlighed – kæresten Rikke –  har gjort ham blød.

– Rikke har støttet mig hele vejen, og har virkelig været en teamplayer på hjemmefronten under det her projekt, fortæller en forelsket ’AllStars’-vinder.

De vilde nattefester ser ud til at være fortid for René Dif, der efter ’AllStars’-festen var hjemme hos kæresten Rikke og deres lille datter allerede før midnat.

– Jeg har været meget væk på det sidste, så måske bliver det til en lille, ekstra julegave, smiler Dif, der dog understreger, at der ikke er gået helt morfar i den:

– Jeg vil altid have noget drengerøv i mig, der skal tæmmes, forsikrer Dif.