Annonce:
Annonce:

Helle Virkner død

Den folkekære skuespiller Helle Virkner er død. Hun blev 83 år gammel

Helle Virkner døde af kræft i en alder af 83 år. (Polfoto)
Helle Virkner døde af kræft i en alder af 83 år. (Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Hun var kendt for et utal af roller fra den danske filmskat - ikke mindst som den radikale Elisabeth Friis i tv-serien 'Matador', og så var hun også tidligere statsministerfrue, gift med landets daværende førstemand Jens Otto Krag.

Helle Virkner blev født i Gammel Rye i Østjylland 15. september 1925, datter af godsejer Moritz Lotinga og Ellen Larsine Rasmussen. Hun døde i dag 10. juni 2009 klokken 5.52, 83 år gammel.

Seoghør.dk oplyser, at hun sov ind på Strandparksvej i Charlottenlund, hvor hendes datter Søsser samt sønnen Jens Christian og hendes nærmeste venner var hos hende.

Det var ifølge magasinets website familiens ønske, at hun skulle dø i sit eget hjem og ikke på et hospital.

Hun døde af den kræftsygdom i ryggen, hun fik konstateret sidste år på Gentofte Hospital.

Annonce:

Ingen smerter
Hun vidste allerede dengang, at sygdommen ikke lod sig helbrede, men Helle Virkner tog det med ophøjret ro og sagde dengang til Ekstra Bladet:

- Jeg har det fint og har ingen smerter. Jeg gør som jeg plejer.

Og så nød hun sin scleroseramte datters selskab.

- Lige meget hvad der sker er Søsser altid i strålende humør: Det gør det hele så positivt, fortalte Helle Virkner sidste år.

Æresbodil
Den sidste film Helle Virkner nåede at medvirke i, var Wikke og Rasmussens tv-film 'Se dagens lys' fra 2003 efter Svend Åge Madsens roman, og i 2007 fik hun en æres-Bodil for sit livslange virke som skuespiller.

Hun fik sit gennembrud allerede i 1946 på Det Kongelige Teater, men det var det store lærred, der gjorde hende til en kendt og elsket skuespiller over hele landet.

Hun medvirkede i en lang række populære film - lige fra 'Poeten og Lillemor', 'Støv på hjernen' til 'Circus Buster', en række 'Olsen Banden'-film og naturligvis 'Huset på Christianshavn' og Lars von Triers 'Riget'.

Annonce:

Tre ægteskaber
I 1994 skrev hun selvbiografien 'Hils fra mig og kongen', som var et udtryk, hendes mand statsministeren brugte, da han regerede landet.

Krag var dog Helle Virkners tredje mand. Og da hun giftede sig med socialdemokraten, havde hun allerede to forliste ægteskaber bag sig med henholdsvis William Rosenberg og Ebbe Rode. Hun fik dog kun børn med Jens Otto Krag.

Se Helle Virkner her i et klip fra 'Poeten og Lillemor' fra 1959.

Og her i et klip Fru Fernando Møghes fødselsdag i 'Matador'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: