Ups! Peter fik skærpet dommen - Skal nu 40 dage bag tremmer

- Jeg har ondt i maven. Det er min skyld, sagde Amalie med tårer i øjnene, efter Peters forsøg på at blive frikendt for sin voldsdom endte helt galt

Peter og Amalie i Østre Landsret. (Foto: Mogens Flindt)
Peter og Amalie i Østre Landsret. (Foto: Mogens Flindt)


Anklager kræver Peter 60 dage bag tremmerPeter: - Amalie bliver meget vild, når hun bliver fuldAmalie i retten: - Gud straffer mig på en eller anden måde

Peter Birch og Amalie Szigethy var i dag sammen i Østre Landsret, hvor Peter forsøgte at blive frifundet for den voldsdom på 40 dages betinget fængsel, han blev idømt i byretten 23. september 2011 for at have udsat Amalie for vold efter en våd aften i byen.

SE PETERS REAKTION PÅ DOMMEN I TV-INDSLAGET OVER ARTIKLEN!

Anklageren i Østre Landsret gik efter at få Peter idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Forsvareren krævede derimod frifindelse eller formildelse af den oprindelige dom.

Afgørelsen endte dog et sted midt i mellem, da et enstemmigt dommerpanel besluttede at skærpe dommen og idømme Peter 40 dages ubetinget fængsel.

Bar-vikar
Hvis Peter havde holdt sin sti ren i to år og undladt at anke sin første dom, var han sluppet uden yderligere straf, men nu kan barejeren i stedet se frem til at skulle overdrage forretningen til en vikar i et par måneder, hvilket han vurderer kommer til at koste ham mindst 100.000 kr.

Undervejs i retssagen kom Peter med uddybende forklaringer på, hvad der skete den nat i baggården i det indre København.

- Amalie bliver meget vild, når hun bliver fuld. Lige så blid og glad, hun er, når hun er ædru, lige så gal og vild, bliver hun, når hun bliver fuld. Hun har et ekstremt højt energiniveau og slår urimeligt hårdt. Hun er en robust pige, der slår hårdt, forklarede Peter.

Amalie fortjener en Oscar
Det kom ligeledes frem, at Amalie ikke vil blive sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring, hvilket undrede et af vidnerne til episoden.

- Hvis det, jeg så i gården, var skuespil, så fortjener Amalie en Oscar, sagde vidnet Jakob, der bor i gården, hvor Amalie skreg om hjælp efter angiveligt at have været udsat for vold af Peter i en kælder.

I Østre Landsret forklarede Amalie, at hendes skrig om hjælp blot var et mediestunt.

- Jeg skreg for at få medlidenhed. Det er virkelig pinligt. Jeg gjorde det for ikke at tabe ansigt. Det er vigtigt ikke at tabe ansigt, når man er kendt. Jeg var stadig stiv, da jeg var hos lægen og hos politiet, sagde Amalie.

Amalie på vej i retten: - Jeg føler, det er min skyld

Gud straffer mig
Direkte adspurgt om, hvorvidt det hele er et mediestunt, svarede Amalie:

- Ja, på en måde.

Selv om reality-stjernen ikke vil blive straffet for falsk vidneforklaring, føler hun alligevel, at hun bliver straffet.

- Gud straffer mig på en eller anden måde, siger hun til ekstrabladet.dk

Peter udtalte før tirsdagens retssag, at han regnede med, at dommerne i Landsretten ville frifinde ham for den vold, som både han og Amalie påstår, aldrig har fundet sted.

Amalie-sagen er slut - Peter er dømtAmalie: - Alt hvad jeg har sagt er løgnAmalie gav os fuckfingeren