Lune Larsen hjem med gonoré

Knap så hipt: Gasolin'-stjernen oplevede bag-siden af fri sex i Frøstruplejren, fremgår det af ny bog

- Jeg kom sgu hjem med 'en gunnar' fra Thy-lejren. (Foto: Martin Kurt Haglund)
- Jeg kom sgu hjem med 'en gunnar' fra Thy-lejren. (Foto: Martin Kurt Haglund)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Et fordomsfrit forhold til begrebet ’fri sex’ kan også have sine bagdele, som adskillige hippier opdagede i de glade og skæve 60’ere, hvor samfundsnormerne ændrede sig radikalt.

En af dem, der blev grebet af euforien og måtte betale for den med en såkaldt ’gunnar’, kælenavnet for gonoré, var såmænd ingen andre end nationalskjalden Kim Larsen.

Tre år og 74 dage
Det fremgår af Peter Øvig Knudsens nye bog ’Hippie – tre år og 74 dage, der forandrede Danmark’, som udkommer 27. oktober.

Netop Kim Larsen optager et af afsnittene af bogen. Gasolin’ var et forholdsvist nyt band på det tidspunkt og sang stadig på engelsk.

Kim & co. fik sig snakket til en optræden i Frøstruplejren. Bagefter endte Kim Larsen sammen med en dame i et af de små telte, skriver Øvig Knudsen.

Som at pisse glasskår
’Jeg kom sgu hjem med en ’gunnar’ (gonoré),’ fortæller Kim Larsen. ’Først begyndte det at klø, og som den gode Peter Ingemann siger: ’Klør den i dag, svir den i morgen’. Det var som at pisse glasskår. Der var ingen tvivl - det var en 'gunnar'.

- Jeg var ingen Don Juan dengang - heller ikke dengang, så jeg ved med sikkerhed, at jeg havde den med hjem fra damen i Thylejren.

Kim Larsen måtte gå den tunge gang til klinikken på Rudolph Berghs Hospital i Tietgensgade.

’Jeg sneg mig derind og op ad trapperne, fuld af skam. ’Bare jeg ikke møder nogen, jeg kender’, tænkte jeg. Så åbnede jeg døren. Inde i venteværelset sad halvdelen af Thylejren og spillede guitar og røg tjald. ’Hej Kim’, råbte de alle sammen’.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind