Amalie: - Jeg udtaler mig, når dommen er faldet

Peter er fredag morgen blevet tiltalt for vold efter den milde voldsparagraf. Han nægter sig skyldig, og Amalie forholder sig tavs, indtil dommeren har talt

Peter og Amalie på vej i retten. (Foto: Anthon Unger)
Peter og Amalie på vej i retten. (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ: Amalie i retten uden mor

LÆS OGSÅ: Farcen fortsætter - Amalie vidner mod Peter

Amalies blå mærke på siden af halsen, som hun angiveligt pådrog sig som følge af Peters kvælertag, spiller en hovedrolle i voldssagen, der lige nu behandles i Københavns Byret.

Peter er netop blevet anklaget efter den såkaldte 'milde voldsparagraf' - paragraf 244. Han nægter sig skyldig.

- Jeg har ikke lyst til at udtale mig om det nu, men vil gerne udtale mig når dommer er faldet, sagde Amalie til Ekstra Bladet på vej til retten.

Udover Amalie skal også kendis-stylisten Kenny Alexander vidne i retten. Det var hos Kenny, at en grædende og forslået Amalie søgte tilflugt natten til den 16. april. Ifølge Kenny havde Amalie - uden jakke, sko og taske - skreget om hjælp uden for hans opgang.

Dommeren har besluttet, at pressen ikke må liveopdatere fra retten.

ekstrabladet.dk følger sagen og opdaterer igen, så snart der er nyt...

Ankom sammen
Normalt er det ikke just ordene 'fåmælt' og 'alvorlig', der karakteriserer Amalie kendt fra 'Paradise Hotel' og 'Amalies Verden'. Men da hun og kæresten Peter Birch i dag mødte op i Københavns byret var der ikke hverken tid eller lyst til at tale med den fremmødte presse.

Amalie ankom sammen med Peter - som hun skal vidne i mod i den den alvorlige voldssag. Amalies mor, der tidligere har været som klistret til Amalies side, havde valgt ikke at deltage i dagens retssag.

Peter havde i dagens anledning skiftet forklædet fra sin nærliggende sandwichbar ud med et krøllet jakkesæt, og så ved sin ankomst tydeligt nervøs ud.

Seksuel krænkelse
Sagen tog sin begyndelse i midten af april, da Amalie Szigethy og moderen Charlotte Kejser i midten af april anklagede Peter Birch for at have krænket kæresten seksuelt, slået hende og taget kvælertag på hende.

Dramaet opstod under en fugtig bytur kort efter, at parret havde slået op med hinanden:

- Det er så forfærdeligt. De mødtes i byen i morges, og så fik Peter lokket hende med ned i en kælder. Her tævede han Amalie, han tog kvæltertag på hende og lavede seksuelle overgreb - han stak en finger op i hende flere gange, fortalte en oprevet Charlotte Kejser til Ekstra Bladet.

Gal og frustreret
Peter havde dog en helt anden udlægning af begivenhederne:

- Amalie var rigtig rigtig fuld. Hun var gal og frustreret over, at jeg havde slået op med hende og hun var slet ikke sig selv. Hun flirtede blandt andet med nogle af mine venner for at gøre mig jaloux. Det er rigtigt nok at vi var inde i baggården, men vi snakkede kun. Jeg har på ingen måde rørt hende og det er der flere vidner der kan bekræfte. Jeg har heller ikke rørt hende seksuelt - vi har ikke haft sex eller noget der ligner - jeg kunne aldrig finde på at gøre sådan noget, fastslog realitystjernen.

LÆS OGSÅ: Knust Peter: Jeg har ikke rørt Amalie

Anklagerne føj igennem luften og Amalie gik på politistationen og anmeldte Peter for vold. Siden fulgte Facebook-fejder, offentlige skænderier og tv-optrædener, hvor Amalie fortalte, at Peter havde banket hende i flere måneder.

I dag er parret paradoksalt nok kærester igen og Amalie står derfor i noget af et dilemma, når hun i dag skal vidne mod sin Peter i Københavns Byret.

Fortæller hun ikke sandheden under ed, havner hun selv i fedtefadet og fastholder hun sin forklaring, risikerer hendes kæreste en voldsdom

LÆS OGSÅ: Amalies mor raser igen: Peter skal i behandling

LÆS OGSÅ: Amalies mor: Familien har vendt Peter ryggen