Haugaard: Jeg er stor fan af frokost

Allerhelst med hele familien - så bliver det en skøn søndag for Jacob Haugaard

Der skal nogle andre ting på bordet end popcorn, når Jacob Haugaard nyder en dejlig søndag. (Foto: Thomas Sjørup)
Der skal nogle andre ting på bordet end popcorn, når Jacob Haugaard nyder en dejlig søndag. (Foto: Thomas Sjørup)

Halv færing og hel ædru. Den 59-årige komiker Jacob Haugaard er vild med livet på godt og ondt - og vild med Kaj-kager og nyheder på tv. Og så er han ved at varme op til tjansen som konferiencer for Grøn Koncert, der skydes i gang på torsdag i Esbjerg. Forhåbentligt kan han garantere medvind fra højtalerne, så alle kan høre musikken når Medina, Nik & Jay og Kato får folket til at vrikke med hofterne.

- Hvordan tilbringer du en skøn søndag?
- Jeg vågner ved otte-tiden og får morgenmad, mens telefonen ringer med besked om, at mine børn kommer. Så skal det helst være sådan, at der står stor frokost på bordet klokken 14, og hele familien er samlet. Det største, der findes i livet, på en dejlig søndag er, når historierne flyver over bordet, mens ungdom og alderdom blandes til et livsbekræftende miks. Dagen skal sluttes med et AA-møde og en tur i skoven med konen.

- Hvad er din livret?
- Jeg elsker serveret mad. Min livret er at komme til et veldækket bord, hvor jeg kan spise og hygge mig, uden tanke på, hvordan maden kom, og hvordan opvasken forsvinder. Dette synspunkt er meget gammeldags og lidt farligt at lufte nu om stunder. Jeg kunne til mit forsvar spørge, hvorfor alle mennesker elsker at spise ude?

- Hvad er din yndlingskage?
- På udvalgte søndage får jeg Kaj-kage, som er min yndlingskage. Den er symbolet på, at du kan overleve alt. Helt irgrøn marcipan udenpå og en nærmest fluorcerende, lyserød smørcreme indvendig. Vidunderlig sød kage, der får mig helt op på dupperne.

- Hvad er den værste søndag du har haft?
- Søndag d. 31/5-1992. Jeg var fuldstændig kørt fast i alkohol og stoffer. Der var kun døden tilbage. Mærkeligt, at det først var, da jeg stod med livet i den ene hånd og døden i den anden, at jeg kunne vælge. I dag vil jeg sige, at jeg valgte rigtigt. Efter 19 års ædruelighed er jeg stadig vild med livet på godt og ondt.

- Hvad er det værste TV-program i øjeblikket?
- Jeg synes, at madprogrammer generelt er uinteressante, selvom brødrene Price er fornøjelige personligheder. Det ville da være bedre og mere sund dekadence at have programmer om, hvordan man sammensætter den perfekte rus. Blandingen af ædle vine og sjældne narkotikaer.

- Hvad er det bedste tv-program i øjeblikket?
- Jeg er tosset med nyheder. Jeg ser alle nyhedsprogrammer. Jeg kan se TV2 News hele dagen og så nyheder på DR og TV2 om aftenen. Så deadline kl. 22.30, før jeg slutter på Update. Når jeg vågner tidligt om morgenen, ser jeg tekst-tv for ikke at vække min kone. Jeg kan ikke huske, hvad jeg har set, men elsker det alligevel.

- Hvilken god koncertoplevelse har du haft for nylig?
- Jeg var på musikklubben Dexter i Odense og høre Povl Dissing synge Louis Armstrong. Han er en verdenskunstner med en timing, så Armstrongs gamle travere, bliver genfødt. Povl Dissing var mit første idol. Nu skal vi af sted på Grøn Koncert med alt det bedste fra den danske musikscene, og jeg glæder mig til et genhør med Nik og Jay, som jo er vor tids Raquel Rastenni. De er de eneste moderne kunstnere, der tør stille store eksistentielle spørgsmål, om hvad vi vil stille op, hvis vi kun har 24 timer tilbage af livet. Jeg skal hver dag i en hel uge vende verdenssituationen med Steffen Brandt fra TV-2. Jeg skal i 14 dage diskutere kunst med Kasper Eistrup fra Kashmir, og jeg skal hver dag nyde Medinas sang og væsen. Jeg skal optræde med Kato og jeg skal udforske Dünes lydunivers. Tim Christensen skal give mig mindreværdskomplekser med sit eminente guitarspil og 'De eneste to' skal få mig til at synge 'jeg har ikke lyst til at dø' hele vejen hjem.

- Hvad glæder du dig til i nærmeste fremtid?
- Jeg går og varmer op til Grøn Koncert. Her er vi også samlet om Grøn Koncerts gigantiske frokostbord, hvor alle spiser og drikker og nyder den fede rock. Det er Danmarks største byfest og hver gang Grøn Koncert slår teltpælene op, bliver der skrevet historie