Ritter: Pressen skaber et skævt billede af bøsser

Tour de France-kommentatoren Dennis Ritter mener, at pressen skaber et vrangbillede af homoseksuelle

Rolf og Ritter sammen i kommentatorboksen under Tour de France. (Foto: Polfoto)
Rolf og Ritter sammen i kommentatorboksen under Tour de France. (Foto: Polfoto)

Når pressen promovere typer som Gustav og Jim Lyngvild, så er det med til at skabe et skævt billede af homoseksuelle, det mener den 38-årige cykelkommentator Dennis Ritter.

- Pressen er med til at forstærke billedet af, at homoer er specielle typer. Prøv at se hver gang, en bøsse fremhæves i medierne; så er det altid sådan nogle overkørte typer som Jim Lyngvild eller måske ham Gustav fra tv-programmet ’For lækker til love’, og det giver befolkningen ude i provinsen et billede af, at sådan er bøsser. Men det er jo helt forkert. Det kan godt irritere mig, siger Dennis Ritter i et interview med B.T.

Dennis Ritter er selv homoseksuel og privat er han sammen med kæresten Morten.

Ville ikke have sin seksualitet frem
Den 38-årige kommentator har aldrig været meget for at skilte med sit privatliv, og da Se og Hør i sin tid valgte at bringe en historie om hans seksualitet, var han ved at gå i panik.

- Dengang Se og Hør var ved at afsløre min seksualitet i den brede offentlighed, var jeg hunderæd. Hvad sker der nu? Hvordan reagerer folk nu, når jeg f.eks. står på Brøndby Stadion og rapporterer; får jeg så tilråb fra en masse stive mennesker, hvilket jeg bestemt ikke havde lyst til. Derfor ringede jeg til Jesper Steinmetz, som jeg vidste, selv havde prøvet det. Han grinede ad mig og sagde, at det var da en god historie med mig som homo, der arbejder i en machoverden.

Dennis Ritter sætter sig fra på lørdag i kommentatorboksen for TV2, når tv-stationen blænder op for årets udgave af Tour de France